20
Sat, Apr

Ostali sportovi

Ljeto je stiglo, ali još nije kasno da počnete da vježbate i iskoristite naredne mjesece da pokažete mišiće.

Ljeto je stiglo, ali još nije kasno da počnete da vježbate i iskoristite naredne mjesece da pokažete mišiće.

vezbanje3Sada, možda više nego zimi, potrebna je motivacija jer sa svih strana vrebaju iskušenja, od poziva ortaka na pivo, do želje da se izležavate u hladovini. Za početak, izbjegavajte sledeće fraze kad krenete u teretanu:

Svi su u boljoj formi od mene - Ne deprimirajte se kad odete u teretanu i vidite momke na kojima pucaju mišići. Neka vam budu podsticaj jer su i oni možda krenuli sa iste pozicije kao i vi, što znači da možete da izgledate tako. Ako se samo upoređujete sa zgodnijima od sebe, odustaćete prije ili kasnije od vježbanja.

vezbanjeNe mogu ovo - Misao da nešto ne možete vas sabotira jer se nećete ni truditi da savladate prepreke. Zaboravite na stav "sve ili ništa", prihvatite činjenicu da da sada možete da uradite pet sklekova, a vremenom ćete stići možda i do 50 ili 100.

Svi me gledaju - Možda se u teretani osjećate kao slon u staklarskoj radnji, ali to vjerovatno drugi ne primjećuju. Većina je usmjerena na sebe i svoj odraz u ogledalu i ima pametnija posla od toga da gleda mučenje novajlija.

Radiću isto što i on - Kad vidite momka koji izgleda dobro i djeluje da zna šta radi, ne pokušavajte da ga kopirate. Vježbe koje on radi možda ne odgovaraju vašoj građi i sposobnostima, pa je najbolje da u početku angažujete trenera koji će vam osmisliti program, prenose Novosti.

 

Nemate pravo da postavite komentar