21
Sat, Oct

Mačke se baš ne “otvaraju kao knjige”. One su tajanstvene životinje, a ove činjenice možda ni vi niste znali. Mislite da poznajete svog ljubimca? Provjerite!

Neka vaša sljedeća destinacija bude jedan od srpskih bisera.

Kao što već znate Bosna i Hercegovina je većim dijelom planinska zemlja. Planine su bogate termalnim izvorima i rudnim nalazištima, a izolovanost pojedinih područja dovela je do razvoja i očuvanja endemskih vrsta flore i faune.

Zoo

 

Nježnim pogledom, pružanjem šape i mahanjem repa oni emituju bezuslovnu ljubav.

Zoo

 

U Nacionalnom parku (NP) „Biogradska gora“ uhvatili su, tokom predhodne noći, kako bi ga markirali „satelitskom ogrlicom“, mrkog medvjeda, kojeg su nazvali Nikola. Medvjed je težak čak 255 kilograma i prema riječima profesora Nikole Ćirovića sa Biološkog fakulteta u Beogradu, jedan je od najvećih uhvaćenih, premjerenih i markiranih medvjeda na Balkanu.  

Zoo

 

“Ekstremno uzgajanje konja” moglo bi ozbiljno da ugrozi njihovo fizičko i mentalno zdravlje, upozoravaju veterinari 

 

Sa dolaskom jeseni, kosa opada više nego inače, a jedan od uzroka je manji broj sunčanih sati, potvrđuje jedno američko istraživanje.

Kantarion ili gospina trava poznat je po svom antibakterijskom i antivirusnom djelovanju, a zahvaljujući protivupalnom djelovanju koristi se kod rana i opekotina.

Jako je bitno kako jedemo pri trošenju energije u sportovima u prirodi. Hranu treba rasporediti na doručak, ručak, užine i večeru s tim da na turu nikada ne idemo sa punim stomakom, tj. za doručak jedite malo, a za ručak i večeru obimno i dosta.

21. marta počinje proljeće, dajemo vam jedan zanimljivi tekst o dobijanju vode iz stabala!

Na kampovanjim se uglavnom priprema hrana bez dezerta.