Indija se nalazi u Južnoj Aziji i zauzima njen najveći dio, pa se često kao sinonim za ovaj dio Azije koristi naziv „Indijski potkontinent“.

 

Durmitor je najljepša crnogorska planina gdje je tektonskim djelovanjem i erozijom, rječnom i ledenjačkom, stvoren planinski svijet fantastičnih oblika, kojeg je dobar pješak sposoban u podnožju obići za jedan dan.

 

Lim je najveća pritoka Drine.

Crnogorska prijestonica turizma, prvi put se u istorijskim izvorima pominje u 5. vijeku p.n.e., pod nazivom Butua, kada je grčki pisac Sofokle pominje kao „grad Ilira“.

Podgorica je grad koji leži na pet rijeka – Morači, Zeti, Ribnici, Cijevni i Sitnici. Baštini tradiciju drevnog rimskog grada Duklje, a izrasla je na temeljima rimskog Birziminiuma (ili Alate) i Ribnice.

 

Fantastični nacionalni park Domogled - dolina Černe u Rumuniji. Setno ime vrhu dali su Srbi, koji su s njega gledali otadžbinu iz koje su izbjegli u velikim seobama.

Mistični svet mudrosti, tajni, zagonetki i legendi.

Antigua Guatemala  kako glasi njeno staro ime, u vreme španske kolonijalne vladavine bila je najznačajniji grad Centralne Amerike i prestonica španskog kolonijalnog područja, sve do zemljotresa koji je razorio grad 1773. godine.