19
Fri, Apr

Aktuelno

Krajem aprila u Beogradu se održava festival dokumentarnog filma o avanturističkim sportovima u prirodi.

Krajem aprila u Beogradu se održava festival dokumentarnog filma o avanturističkim sportovima u prirodi.

001 mountains on stage

 

Mountains on Stage je međunarodni festival dokumentarnog filma čija je tema fokusirana na promociju avanturističkih sportova u prirodi kao što su planinarenje, kanjoning, paraglajdinig, kajaking a sve sa ciljem da se ljepote prirode i planina približe široj društvenoj zajednici.

U srijedu 26. aprila 2023. sa početkom u 19 časova,u prostoru Дорћол Platz u Beogradu biće predstavljen međunarodni festival dokumentarnog filma „Mountains on Stage“.

U sklopu programa publika će imati prilike da pogleda četiri inostrana dokumentarna ostvarenja i jedno domaće. Organizatori napominju da će navedena ostvarenja imati svoju prvu projekciju na ovom festivalu.

Prvi film Ono što je važno (What matters) se odigrava na ostrvo Korziku i obuhvata mitsku stazu GR20, koja se obično prelazi peške za 15 dana.

Ivica razuma (Edge of reason) biće drugi film u kome idemo u avanturu na Himalaje i pokušaj penjanja vrha preko 8000m u rekordnom vremenu.

Treće ostvarenje Lumdo Kolola se tiče paraglajdinga i leta preko cijelog vijenca Himalaja

Sa Himalaja idemo u Josemiti nacionalni park u Sjedinjenim Američkim državama i gledamo izuzezno neobično putovanje Seba Berte, jednog od najboljih penjača na svetu.

I na kraju će gledaoci imati priliku da premijerno vide jedno domaće ostvarenje pod nazivom U nepoznato (Into the unknown). Sjajna ekipa domaćih i stranih bicklista će, na svojstven način, pokazait prirodne ljepote Srbije.

Nemate pravo da postavite komentar