29
Sun, Jan

Najviša planina na Antarktiku, Mount Vinson, uzdiže se 4.892 metra iznad nivoa mora.

Pisali smo ranije na našem portalu o najvišim vrhovima na sedam kontinenata svijeta poznatim kao Seven Summits kao i o listi drugih najviših vrhova na planeti, odnosno Seven Second Summits. Pred vam se nalazi još jedna lista u nizu vrhova koji su treći po visini na svakom od sedam kontinenata.

Planina K2, (kineski- Kogir Feng), naziva se i planina Godvin Ostin, lokalno poznata kao Dapsang ili Čogori, drugi je najviši vrh svijeta [8.611 metara], poslije Mont Everesta.

Po običaju, okupljamo se u 17:30 ispred Željezničara i spremamo se za 5. lutanje po kršu, ovaj put na Crnopcu.

 

Speleologija je naučno istraživanje pećina, jama i drugih oblika kraškog reljefa.

Najnovija speleološka istraživanja biće predstavljena na prezentaciji „Podzemno blago crnogorskog sjevera“ koja će se održati u Kući Rista Ratkovića 13. novembra u 19 sati.

 

U subotu 25.03.2017 godine održano je otvoreno prventvo Bosne i Hercegovine pod nazivom Mostar Open 2017.

Streličarstvo je vještina gađanja lukom i strijelom.

Na sedmom otvorenom i državnom prvenstvu Crne Gore, u sportskom centru "Igalo" 1. marta 2015. godine,  Milan Borović, član SK "Tivat" osvojio je zlatnu medalju i u državnom i otvorenom dijelu takmičenja!

Vjerovatno ste bezbroj puta gledali snimke skokova i letova u čudnim odijelima koje izvode, prema vama, ne tako “čisti u glavu” pojedinci. Ovo “ludilo” ima svoje ime, istoriju i cijeli sistem treninga i pravila koja se moraju poštovati kako bi onaj ko se bavi ovim sportom ostao u jednom komadu.

 

Barcolana je internacionalna jedrliličarska regata koja se svake godine održava u Tršćanskom zalivu. 

 

Ako je stres drugo ime svakodnevice, trebalo bi da pronađemo način na koji ćemo ga držati pod kontrolom.