25
Thu, Jul

Ove godine se navršava 70 godina od prvog uspona na Mont Everest daleke 1953. Za prethodnih sedam decenija razni pojedinci su svojom nogom kročili na najvišu tačku naše planete. Međutim, dosta je onih koji su svoju ambiciju platili najskupljom cijenom, svojim životom.

Jedna od najtežih situacija u preživljavanju u prirodi je hladnoća!

Malo je stvari koje su ljepše i prijatnije za čovjeka od šetnje po prirodi. Zamislite sunčevu svjetlost koja šara krošnje drveća u proljeće, ili jesen sa svojim žutim razmetljivim lišćem – a sa druge strane osjećate intezivno žarenje u mišićima nakon duge šetnje preko brdovitih terena.

Po običaju, okupljamo se u 17:30 ispred Željezničara i spremamo se za 5. lutanje po kršu, ovaj put na Crnopcu.

 

Speleologija je naučno istraživanje pećina, jama i drugih oblika kraškog reljefa.

Najnovija speleološka istraživanja biće predstavljena na prezentaciji „Podzemno blago crnogorskog sjevera“ koja će se održati u Kući Rista Ratkovića 13. novembra u 19 sati.

 

U subotu 25.03.2017 godine održano je otvoreno prventvo Bosne i Hercegovine pod nazivom Mostar Open 2017.

Streličarstvo je vještina gađanja lukom i strijelom.

Na sedmom otvorenom i državnom prvenstvu Crne Gore, u sportskom centru "Igalo" 1. marta 2015. godine,  Milan Borović, član SK "Tivat" osvojio je zlatnu medalju i u državnom i otvorenom dijelu takmičenja!

Boldering je grana sportskog penjanja koja podrazumijeva penjanje kratkih smjerova bez korišćenja tehničke opreme za osiguravanje od pada.

Malo je mjesta na svijetu koja mogu da ispune sve uslove koji su potrebni da se organizuje bilo koja od SkyRunning disciplina.

Vjerovatno ste bezbroj puta gledali snimke skokova i letova u čudnim odijelima koje izvode, prema vama, ne tako “čisti u glavu” pojedinci. Ovo “ludilo” ima svoje ime, istoriju i cijeli sistem treninga i pravila koja se moraju poštovati kako bi onaj ko se bavi ovim sportom ostao u jednom komadu.