18
Sat, May

U svijetu

 

Selo Bergun kod Sent Morica u Švajcarskoj je toliko lijepo da je turistima zabranjeno fotografisanje planinskih predjela.

 

Selo Bergun kod Sent Morica u Švajcarskoj je toliko lijepo da je turistima zabranjeno fotografisanje planinskih predjela.

BURGUN4BURGUNNaime, mještani smatraju da su pejzaži na ovom mjestu toliko lijepi i da bi mogli da uznemire one ljude koji nemaju priliku da posjete selo.
Svi oni koji prekrše novo pravilo moraće da plate simboličnu kaznu od 5 evra.

“Ne želimo da ljude izvan ove zajednice učinimo nesrećnim i nezadovoljnim zbog dijeljenja fotografija našeg slikovitog kraja i veoma mi je drago što mještani u svom srcu nose sreću drugih ljudi. Pozivamo vas da posjetite Bergun i sami doživite ovo mjesto”, rekao je prvi čovjek Berguna, Piter Nikolaj.

 

BURGUN43BURGUN2Mnogi su se pitali da li ta odluka zaista dolazi iz srca ili riječ o publicitetu. Iako se radi o pravom zakonu koji je izglasalo gradsko vijeće, rukovodilac turističke zajednice priznao je da ova mjera jednim dijelom ima i marketinški zadatak.

“Naravno, ideja je da svi pričaju o Bergunu. Prema tome, to je kombinacija oboje: napravili smo zakon koji ima marketinšku pozadinu”, rekao je i dodao kako je malo vjerovatno da će sa uspjehom sprovoditi u djelo novčanu kaznu.

Korisnici društvenih mreža su podijeljenog mišljenja. Dok jedni odobravaju ovaj potez komentarišući da je riječ o jakoj PR kampanji, drugi su ovu zabranu uporedili sa Sjevernom Korejom i poručili da je riječ o lošem marketingu.

 

Nemate pravo da postavite komentar