27
Sat, Apr

U svijetu

Za sve ljubitelje glavolomki, evo jedne.

Za sve ljubitelje glavolomki, evo jedne.

FILIPINI OSTRVOFILIPINI OSTRVO2Na Filipinima se nalazi najveće jezero unutar kog se nalazi krater vulkana koji se napunio vodom i napravio jezero na kom se nalazi ostrvo. 

Možda će vam lakše biti ako obrnemo priču – Vulcan Point je najveće ostrvo koje se nalazi unutar jezera koje je na ostvu koje se nalazi u vulkanskoj kalderi koja je na ostvu. I dalje nije jasno?

Na Luzonu, najvećem filipinskom ostrvu, na samo 50 km južno od glavnog grada ove države, Manile, nalazi se jezero Tal. Ono je nastalo u kalderi (ogromnom krateru) vulkana Tal, inače drugog najaktivnijeg na Filipinima.

FILIPINI OSTRVO4FILIPINI OSTRVO1 Unutar jezera se nalazi ostrvo, koje je u stvari vulkanska kupa, pa se prigodno zove Volcano Island. Na ostrvu je još jedno jezero, neinventivnog naziva Crater Lake. Iz ovog jezera izbija jedan kamen dovoljno velik za nekoliko stabala drveća koja na njemu rastu, koji se iz nekog razloga naziva ostrvom. 

Vulcan Point, kako je ime ovog ostrvceta, drži toliko prestižnih rekorda za najveće, najmanje, najneverovatnije ostrvo ili možda vulkan unutar jezera ili pak kratera, koje se nalazi na ostvru koje je ipak vulkanska kupa, a koja je unutar jezera nastalog od kaldere vulkana... 

Drugim riječima, kada bismo zapisali sve ove kombinacije, vjerovatno bi nam bilo potrebno više prostora nego što ovo ostrvce zauzima.

 

Nemate pravo da postavite komentar