23
Tue, Apr

Ostali sportovi

U teoriji, bilo da uživate u jutarnjem treningu, bilo da je vaših "sat vremena u toku dana" popodne posle posla, sve dok radite u kontinuitetu, trebalo bi da kilogrami "silaze", a snaga "raste"... ali, da li je baš tako?

U teoriji, bilo da uživate u jutarnjem treningu, bilo da je vaših "sat vremena u toku dana" popodne posle posla, sve dok radite u kontinuitetu, trebalo bi da kilogrami "silaze", a snaga "raste"... ali, da li je baš tako?

vezbanje1Kako doba dana koje obično posvećujete vježbanju utiče na gubitak kilograma za Women's Health je objasnio nutricionista, i sertifikovani instruktor Albert Meteni.

Iako "znojenje" u jutarnjim satima tehnički neće direktno uticati na mršavljenje, Meteni kaže da osobe koje vježbaju ujutru najčešće u toku nedelje više sati provedu baveći se fizičkim aktivnostima.

"Ako svoje treninge 'tempirate' tako da vježbate ujutru, najmanje su šanse da će nešto da vam 'iskrsne', tako da je vjerovatnoća da ćete zapravo i odraditi trening najveća", kaže on.

vezbanje11Morate priznati da to ima smisla. Koliko vam se puta desilo da taman kad ste se spremili da na kraju radnog dana isključite kompjuter i krenete u teretanu stige "samo još jedan mejl", "samo još jedan predlog projekta"... Kad se desi tako nešto, malo je onih koji će uspjeti da se odupru porivu da na taj mejl odgovore, urade to "samo još nešto" i - zbogom vježbanju za taj dan.

vezbanje nas

Kao i sa jutarnjim treninzima, ni oni u večernjim satima ne garantuju veći gubitak težine sami po sebi.

Ali, vježbanje u kasnim popodnevnim satima ili uveče može vam pomoći da se bolje nosite sa stresom koji se nakupi tokom radnog dana, što posredno utiče i na mršavljenje. Stvar je u tome što nam vježbanje pomaže da snizimo nivo hormona stresa, kortizola, koji je, između ostalog, odgovoran i za gomilanje masnih naslaga u predjelu stomaka.

Ako vam je dnevni raspored toliko zgusnut da ne možete ni da kažete da "generalno vježbate ujutru" ili da "uglavnom na trening idete uveče", imajte u vidu da je i sasvim malo vježbanja uvijek bolje od nimalo vježbanja.

Najvažniji faktor u skidanju viška kilograma je da nađete načina da se dobro preznojite kad god možete, u skladu sa svojim rasporedom.

"Na kraju se sve svodi na prostu činjenicu da je najbolje vrijeme za trening - onda kad imate vremena za trening", kaže Meteni, prenosi Mondo.

 

Nemate pravo da postavite komentar