06
Wed, Dec

Izvještaji sa akcija

52. po redu MOSI igre ovog puta održale su se u Požegi.

52. po redu MOSI igre ovog puta održale su se u Požegi.

PK Cmiljace MOSI Igre 2015 PozegaTakmicarke PK Cmiljace MOSI Igre 2015Takmičenja su organizovana u svim disciplinama a učestvovalo je 28 gradova iz tri države i to: Bosna, Srbija i Crna Gora. Po tradiciji ove zemlje organizuju ovu manifestaciju i to tako da svake godine druga država i drugi grad budu domaćini.

Mjesto na ovoj manifestaciji našli su i naši planinari. Naime, planinarski klub "Cmiljače" iz Bijelog Polja oformio je ženski tim za učešće u planinarskoj orijentaciji na čelu sa Zehrom Balić.

U toj disciplini prijavilo se 11 ekipa iz isto toliko gradova i to u muškoj i ženskoj konkurenciji. Dužina staze za muskarce je bila 8 km vazdušne linije i traženje 7 tačaka a za žene 6 km vazdušne linije i traženje 6 tačaka. Uslov za kvalifikaciju je bio da se za 150 min najkasnije pređe staza koja je vodila kroz šumu, potoke, strme padine ka Ovčar Banji.

Naša ženska ekipa: Majida Omerović, Nerma Omerović i Teodora Perović su uspjele doći do bronzane medalje posle domaćina (Pozege), i Mojkovca kao drugoplasirane ekipe.

Bravo za naše planinarke!

Nemate pravo da postavite komentar