29
Mon, May

Aktuelno

Stručni časopis “POVRATAK PRIRODI” prvenstveno je bio osmišljen kao publikacija predmeta Aktivnosti u prirodi, osnovnih akademskih studija sporta i fizičkog vaspitanja, ujedno “prostor” namijenjen stručnim tekstovima bogate ponude navedene tematike, za proširivanje osnovnih znanja studenata na ovom obrazovnom programu.

Stručni časopis “POVRATAK PRIRODI” prvenstveno je bio osmišljen kao publikacija predmeta Aktivnosti u prirodi, osnovnih akademskih studija sporta i fizičkog vaspitanja, ujedno “prostor” namijenjen stručnim tekstovima bogate ponude navedene tematike, za proširivanje osnovnih znanja studenata na ovom obrazovnom programu.

Br 2 3 za PUTOKAZKalendar Povratak prirodi 2016Sadržaj časopisa namijenjen je za sve koji smatraju da pripadaju prirodi i da su njen integralni dio.

“POVRATAK PRIRODI” je prostor u okviru koga se ujedinjuju svi entiteti fizičke kulture, mjesto gde je prikazana sinergija sa naučnim disciplinama čiji je primarni zadatak proučavanje prirode i prirodnih pojava zbog lakšeg razumijevanja njenog funkcionisanja, samim tim i njene najispravnije upotrebe.

Život u skladu sa prirodom.

“Povratak prirodi” je mesto gde se prezentuju sportski sadržaji u prirodi, ekstremni sportovi, tipovi organizacije Najava za PUTOKAZboravka u prirodi, vještine preživljavanja u prirodi, primijenjene naučne discipline: ekologija, meteorologija, biologija i geografija, terenska medicina i dr. Pored navedenog, časopis nudi interesantne putopise koji nam otkrivaju prirodne destinacije skrivene daleko od pogleda redovnih posetilaca prirode, posmatrane kroz jednu sasvim drugu dimenziju: očima planinara, penjača, ronilaca, veslača, padobranaca, letača...

“POVRATAK PRIRODI” je prostor gde se sve delatnosti ujedinjuju zbog ideje povratka prirodi.

Povratak prirodi br1 naslovnaOvo je prostor u kome je priroda prezentovana kao sredstvo fizičke kulture, na isti takav način na koji je fizička kultura prezentovana kao sredstvo zaštite životne sredine. Mesto gdje se znanja i umenja aktivnosti u prirodi i poznavanja prirode usmjeravaju ka ispravnoj “eksploataciji” životne sredine pod jedinom mogućom filozofijom - filozofijom održivosti.

Ispred svega sa zadatkom očuvanja prirode.

Časopis ima zadatak da pruži informacije i prikaže interesantna iskustva posjetilaca prirode, kako studentima sporta i fizičkog vaspitanja tako i svima onima kojima je profesionalna delatnost vezana za boravak u prirodnom okruženju, a prvenstveno svim iskrenim ljubiteljima prirode.

“POVRATAK PRIRODI” je mesto gde imate priliku da svoja interesantna iskustva iz prirode podelite sa drugim čitaocima.

U nadi da ćete (p)ostati naši vjerni čitaoci i pronaći svoje interesovanje u nekom od ponuđenih tekstova iz navedenih oblasti, želimo Vam dobrodošlicu u prostor koji se može definisati kao “predvorje prirode”, koje će olakšati da postanete njen redovni posjetilac i korisnik.

Osnovni zadatak, kako pojedinačnih sadržaja, tako i cjelokupne tematike časopisa je da usmjeri čitaoce da se “vrate” prirodi.

Takođe izražavamo želju i nudimo mogućnost da postanete aktivni saradnik časopisa, ako smatrate da svojim sugestijama i učešćem možete uticati na poboljšanje kvaliteta časopisa (Vašim tekstovima i fotografijama) usko povezanim sa idejom ove publikacije.

Uvijek spremni za saradnju.

POVRATAK PRIRODI logo

Glavni i odgovorni urednik časopisa
Vladimir Miletić

Fakultet za sporta i fizičkog vaspitanja Beograd

Na ovom linku možete preuzeti .pdf izdanje časopisa "Povratak prirodi".