19
Fri, Apr

Aktuelno

U nizu pozitivnih članaka koji su o Crnoj Gori objavljeni u svjetskim medijima našao se i članak u poljskom Swiat Elite magazinu. Autor teksta Marek Klimaševski ističe da je Crna Gora zemlja koju vrijedi posjetiti. 

U nizu pozitivnih članaka koji su o Crnoj Gori objavljeni u svjetskim medijima našao se i članak u poljskom Swiat Elite magazinu. Autor teksta Marek Klimaševski ističe da je Crna Gora zemlja koju vrijedi posjetiti. 

 

U svom autorskom tekstu on opisuje prirodne i kulturne ljepote naše zemlje, crnogorsku kuhinju i ne krije oduševljenje ljubaznošću i gostoprimstvom Crnogoraca. 

"Nijesam znao da postoji u Evropi toliko lijepa zemlja”! Ove je riječi izgovorio Mick Jagger – frontmen The Rolling Stones, tokom boravka u Crnoj Gori 2007. godine kada je Crna Gora bila posljedni dio svijetske ture. Koncert na čuvenoj plaži Jaz, u blizini poznatog po svome šarmu istorijskog grada Budva, održao se godinu dana nakon obnavljanja nezavisnosti Crne Gore.Istinitost ovih riječi potvrdio sam lično tokom kratkog boravka u ovoj zemlji u oktobru 2016 godine na poziv Nacionalne turističke organizacije Crne Gore  i Ambasade Crne Gore u Poljskoj.” navodi Klimaševski na početku članka

"Priroda je velikodušno častila ovu lijepu zemlju. Tokom jednog dana može se proći 3 klimatske zone. Crna Gora ima 5 sjajnih nacionalnih parkova: Biogradska Gora, Durmitor, Lovćen, Prokletije i Skadarsko jezero. Durmitor 2015.g. bio je proglašen od strane turističke izdavačke kuće „Lonely Planet” kao najljepši nacionalni park Evrope. Biogradska Gora ponosna je na staru, netaknutu prirodu – slično kao naša Puszcza Białowieska,” piše Klimaševski.

Autor zaključuje da turistička ponuda Crne Gore može da zadovolji sve ukuse i da je bezbjedna destinacija:

’’Crna Gora je bezbjedna država za turiste. Nema imigranata ili izbjeglica iz Sjeverne Afrike ili Azije. Ljudi su ljubazni, srdačni, otvoreni i gostoprimljivi. Valuta je euro. Cijene nisu visoke, radnje su dobro opremljene, a lokalna hrana je zdrava, ukusna i ekološka. Možemo da odaberemo restoran sa lokalnom ili evropskom kuhinjom,ima posebnih ribljih restorana, a sve to uz dobru i profesionalnu uslugu. Vrijedi probati odlično regionalno, lokalno crnogorsko vino, npr. čuvenog u svijetu visokog kvaliteta Vranca i Krstača", napisao je on.

(CdM)

Nemate pravo da postavite komentar