15
Sat, Jun

Aktuelno

 

Nevladina organizacija „Da zaživi selo“ uredila je vidikovac u selu Mataruge, sa kojeg se pruža pogled na meandre rijeke Ćehotine.

 

Nevladina organizacija „Da zaživi selo“ uredila je vidikovac u selu Mataruge, sa kojeg se pruža pogled na meandre rijeke Ćehotine.

POGLEDVidikovac je urađen u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Opštine Pljevlja u zaseoku Gačevića dolina. Vidikovac se nalazi na 20 kilometara od grada, na putu Pljevlja-Vrulja.

Na mjestu skretanja sa magistralnog puta prema vidikovcu postavljena je info-tabla, od koje se dalje može ići automobilom makadamskim putem još kilometer, a nakon toga još 200 metara pješke.

izletište otilovici 2 1024x701Na vidikovcu je postavljen hladnik sa stolom i klupama i zaštitna ograda u cilju bezbjednijeg boravka.

Sa vidikovca se pruža odličan pogled koji upotpunjuje krivi stoljetni bor.

“Cilj projekta je poboljšanje turističke i rekreacione ponude ruralnog područja u opštini Pljevlja, a nadamo se da će ovaj vidikovac biti jedan od glavnih prirodnih repera turističke ponude našeg grada. Po kazivanju mještana, prošlog vikenda prošlo je više od 30 automobila prema vidikovcu“, saopštili su iz NVO “Da zaživi selo“.

Projekat je podržala Opština Pljevlja na osnovu Konkursa za sufinansiranje NVO, a kroz Javni rad preko ZZZCG.

Na projektu je uposleno troje nezaposlenih Pljevljaka sa evidencije Biroa rada na period od 2 mjeseca.

Oni će raditi na uređenju vidikovca i obilježavanju pješačke staze.

Vijesti

Nemate pravo da postavite komentar