20
Sat, Apr

Aktuelno

 

NVO Naša akcija aktivno kreće u kampanju za zaštitu nacionalnih parkova i protive se njihovoj privatizaciji, kažu iz ove NVO.

 

NVO Naša akcija aktivno kreće u kampanju za zaštitu nacionalnih parkova i protive se njihovoj privatizaciji, kažu iz ove NVO.

Crno jezero Nacionalni park DurmitorNacionalni park ProkletijePridružujemo se stavovima svjetske organizacije za zastitu prirode "Euronatur" da naša prirodna bogatstva zaslužuju zaštitu i ispravno upravljanje a ne da se bave biznisom i profitom.

Ove oblasti su zaštićena područija neka i Berlinskom konvencijom, emeradne su zone i obuhvaćene Natura 2020. Shodno, kao sto nam i sami Njemci govore, fokus treba da je na zaštiti životne sredine i naša "ekološka" država ima obavezu da je kao takvu i zaštiti, a ne pretvore u društvo sa ograničenom odgovornošću koje nije moguće biti samoodrživo, i onda kao i mnoga druga slična preduzeća u Crnoj Gori budu prodata ili dato nekom trećem na upravljanje.

Nacionalni parkovi su nacionalno dobro, javno dobro, shodno tome, nikako ne podržavamo bilo kakav oblik privatizacije, ili pripremu za privatizaciju.

Nećemo pisati peticije niti se obraćati dobrim obrazloženjima Vladi, nego ćemo direktno udariti i obratiti se internacionalnoj zajednici, da direktno pomognu i utiču na ovaj jos jedan u nizu loših poteza za našu Crnu Goru.

Pozivamo druge organizacije, klubove i građane da se javno pridruže inicijativi.

 

Nemate pravo da postavite komentar