31
Tue, Jan

U svijetu

 

Halloween, odnosno ”Noć vještica” za neke je dan u godini koji s nestrpljenjem očekuju, a njima se pridružujemo i mi.

 

Halloween, odnosno ”Noć vještica” za neke je dan u godini koji s nestrpljenjem očekuju, a njima se pridružujemo i mi.

Sanjate o izletu u Gardaland oktobar je idealan mjesecVolimo se maskirati i pretvarati da smo neko drugi, a strahovi uvijek ostaju sa strane.

No, što u situaciji kad poželimo spojiti strašne maske, nestvarne likove i vještice s adrenalinom? Idemo u Gardaland koji nam nudi sve ovo upakiovano u jedan dan.

Uvijek sanjate o izletu u Gardaland i dosta vam je slušanja tuđih priča kako su se dobro zabavili i gledanja urnebesno smiješnih fotki s atrakcija? Ako je odgovor potvrdan, vrijeme je da saznate što je u Gardalandu tako posebno, a sad je baš pravo vrijeme za to.

gRRTLANDU oktobru se ovaj nezaobilazni italijanski zabavni park smješten pokraj gradića Castelnuovo del Garda pretvara u nešto zaista posebno. Tako ćete tamo sresti zombije, vještice, vampire, duhove i mnoge druge likove koji teturaju parkom, a koji će vašu posjetu, naravno, uz visoku dozu adrenalina koji vam kola žilama već kad se približavate atrakcijama, dodatno začiniti uz dozu straha.

GARDLANDGardaland uveseljava i djecu i odrasle još od 1975. godine, a trenutno sadrži čak 6 velikih roller coastera. Sigurno ste čuli da vam prijatelji  pričaju kako je bilo zabavno na Blue Tornadu, Magic Mountainu, avanturi Sequoia, Orto Brucu, Mammutu i Fuga da Atlantidi. E, pa vrijeme je da i vi njima ispričate svoje doživljaje!

GardalandUz nezaobilazne atrakcije koje će vam sasvim sigurno ostati u sjećanju, posjetiti možete i ogromni akvarij u kojem ćete naučiti sve o magiji podzemnog svijeta. Naravno, mislimo na magiju koju vam pružaju ribe, rakovi, morski psi, morski lavovi i mnogi drugi misteriozni stanovnici podmorja koju su preselili u akvarijum. Ko zna, možda sretnete kojeg misterioznog zamaskiranog akvarijskog plivača.

Zabava se dalje seli na same atrakcije u parku, kojih ima zaista mnogo, a prilagođene su različitim starosnim grupama. Fotkajte se s gusarima, iskusite slobodni pad, smočite se na vodenim atrakcijama, uživajte u bioskopu ili jednostavno pumpajte svoju dozu adrenalina na adrenalinskim atrakcijama.

Nemojte se zaboraviti zamaskirati i uz posebno odabranu ponudu doživite ”Noć vještica” kakvu možete samo sanjati! Nemojte se bojati kostura, Frankensteina i drugih mističnih bića, jer oni su tu da vas podsjete da je lijepo barem jednom na godinu biti neko drugi.