23
Tue, Apr

U svijetu

Gosti koji se odluče na ovo jedinstveno iskustvo dobit će priliku promatrati ova spora bića u svom prirodnom stanju i upustiti se u interakciju s njima.

Gosti koji se odluče na ovo jedinstveno iskustvo dobit će priliku promatrati ova spora bića u svom prirodnom stanju i upustiti se u interakciju s njima.

lenjivacAko ste ikad htjeli prespavati u prirodi okruženi divljim životinjama, ali vam je afrički safari ipak malo previše, spavanje  s ljenjivcima moglo bi biti baš ono što tražite. Nažalost, do ovog iskustva moraćete potegnuti malo dalje.

lenjivac 1

Zoological Wildlife Conservation Center u Rainieru, Oregonu, odlučio je u svoju ponudu uvrstiti spavanje s ljenjivcima. Gosti koji se odluče na ovo jedinstveno iskustvo dobiće priliku promatrati ova spora bića u svom prirodnom stanju i upustiti se u interakciju s njima. Ipak, ne smiju ih uznemiravati dok spavaju. Dok ljenjivci koriste svoj dnevni odmor, isto mogu učiniti i posjetioci.

Cijena ovog iskustva ipak nije toliko jeftina, pa će onaj ko se odluči na ovo morati biti dubljeg džepa ili štedjeti poprilično dugo. Par plaća nešto više eod 500 eura za noćenje, a od Centra dobija šator, edukaciju s članom osoblja, majicu s natpisom "I slept with a sloth", susret s još jednim misterioznim bićem iz divljine (a vrsta zavisi od toga koje su trenutno životinje u centru) te mogućnost hranjenja ljenjivaca.

Zoological Wildlife Conservation Center inače se bavi spašavanjem rijetkih, osjetljivih i ugroženih divljih životinja, a vode ga isključivo volonteri.

Nemate pravo da postavite komentar