20
Sat, Apr

U svijetu

Wulong je kraški krajolik koji se nalazi unutar granica istoimene pokrajine, opština Chongqing, u Kini.

Wulong je kraški krajolik koji se nalazi unutar granica istoimene pokrajine, opština Chongqing, u Kini.

f8bc126e491616da51990aWulong Karst 1 830x500Ovo je poznata turističke destinacija po svojoj pećini, planini, rijeci i dolini. Zbog jedinstvenog i prekrasnog krajolika u Wulongu su snimljeni i mnogi filmovi i TV programi, uključujući i Transformers 4.

Jednan od najpoznatijih dijelova Wulonga je Bajkovita planina (najviši vrh 2033 m). Popularnost i ime je stekla zbog svog jedinstvenog šarma, alpskih livada, rijetke snježne šume, zelene džungle i prekrasnog krajolika. Danas se često spominje kao “Švajcarska Orijenta”.

Chongqing to Wulong Karst in China 11Pored Bajkovite planine Wulong krš nudi još jedan spektakularan prizor: 3 rijetka geološka čuda. U kršu se nalaze tri ogromna kamena luka koji čine prirodne mostove. Ovo je najveća grupa prirodnih mostova u Aziji, te jedna od rijetkih na svijetu.

U Wulongu se također može pronaći i ogromna pećina koja je otkrivena tek 1993. godine, kao i Dolina Wulong, područje koje se formiralo milionima godina. Dolina je duga 5 km, a duboka 200-500 metara.

 

Nemate pravo da postavite komentar