27
Sat, Apr

Ostali sportovi

Možda se sjećate poduhvata slavnog akrobate Nika Valende, koji je prešao iz SAD u Kanadu preko žice.

Možda se sjećate poduhvata slavnog akrobate Nika Valende, koji je prešao iz SAD u Kanadu preko žice.

nijagara nasŽena svjetski  ponzatog akrobate Nika Valende, Erendira Valenda, oborila je rekord muža koji je postavljen još prije pet godina.

Ona je držeći se samo zubima visila 91 metar iznad Nijagarinih vodopada iz helikoptera!

Erendira je majka troje djece, a njenu vratolomiju iznad vodopada pratile su desetine posjetilaca.

supruznici akrobateErendira se za današnji poduhvat dugo spremala.

"Kao i svaki drugi trening, sve ide korak po korak, dižeš sve teži teret, i onda postaneš sposobna da izdržiš težinu cijelog tela na par sekundi. Onda dalje radiš da bi mogla duže da izdržiš."

gimnasticarkaž

Ova nesvakidašnja tačka je trajala oko deset minuta.

"Sreli smo se u cirkusu, a prvog puta se ni ne sejćam jer sam bila samo dvije nedjelje stara. Roditelji su nam zajedno nastupali, znači znamo se od najranijeg detinjstva. Babe i đedovi su nam zajedno nastupali, prababe i prađedovi. Ja u šali kažem da su nas kao bebe vjerili", priča Erendira.

Na pitanje, kako se osjeća kada gleda muža dok izvodi te opasne tačke, kao što je hod po žici iznad vodopada, pojašnjava:

"Ne mogu da kažem da me ne plaši, ali svjesna sam koliko je on sposoban, a opet se vraćam na to da sam od malih nogu gledala roditelje kako rade takve stvari. Nisam baš oguglala na samu ideju, svjesna sam šta sve može da se desi, ali znam da on dobro trenira. A i volim da ga vidim kako nastupa, on mi je najbolji prijatelj, obožavam ga. Ispunjava svoje snove iz detinjstva." 

Pogledajte njen podvig:


 

Nemate pravo da postavite komentar