19
Fri, Apr

Izvještaji sa akcija

U subotu, 25. aprila 2015. godine, na trgu ispred shopping centra Mall of Montenegro, u Podogrici, uspješno je završen treći po redu Sajam prirode i sportova u prirodi.

U subotu, 25. aprila 2015. godine, na trgu ispred shopping centra Mall of Montenegro, u Podogrici, uspješno je završen treći po redu Sajam prirode i sportova u prirodi.

Ucesnici promoteri treceg po redu Sajma prirode i sportova u prirodiDream team Nature and Outdoor sports showOvo dešavanje je još jedno u nizu aktivnosti koje Planinarski klub "Lisa" organizuje u sklopu svog projekta Putokaz a sve u cilju afirmacije prirode i sportova u prirodi. Posle niza aktivnosti u svrhu promovisanja ove ideje, kao što su: magazin i portal Putokaz, nagradni konkursi, kampovi i ostalo, Sajam predstavlja jedno od najzančajnijih i veoma posjećenih manifestacija.

Sajam je organizovan u saradnji sa nekoliko organizacija i klubova: Uprava za Mlade i Sport, Nacionalna Turistička Organizacija, Planinarski Savez Crne Gore, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja - Beograd, Orijentiring klub "Berane", Streličarski klub "Target", Paraglajding klub „Orao“ i Izviđački odred "Milan Perović" Andrijevica. Pored pomenutih na Sajmu su se prezentovali i : Vazduhoplovni Savez Crne Gore, Zmaj Adventure d.o.o., Kajakaški klub „Morača“, Prirodnjački muzej Crne Gore, Planinarski klub „Krilaš“ – Šavnik, Planinarski klub „Vjeverica“ – Kotor, Paintball klub „Victory“, Paintball klub „Klikovače“, Avanturistički park „Lovćen“ i Bushcraft Montenegro.Alpinizam na Sajmu

Orijentiring poligonSvi štandovi bili su opremljeni raznim sprotskim rekvizitima i promotivnim materijalima, pa je svako mogao detaljno da se upozna sa radom te organizacije i od promotera dobije sve potrebne informacije vezano za tu sportsku disciplinu!

Tokom cijelog Sajma svi učesnici su imali priliku da se oprobaju u više sportskih disciplina kao što su: alpinizam, streličarstvo i orijentiring. Sa njima su radili instruktori iz ovih oblasti, a svako ko je iskazao želju dobio je kratko predavanje iz ovih sportskih disciplina.

Pored orijentiringa i gađanja iz luka, veliku pažnju privukao je i alpinizam, tj. spuštanje uz pomoć užadi sa krova  Mall-a.

Veliki broj učesnika, naročito mladih, dao je Sajmu posebnu vrijednost.


Kompletnu galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.                                                   Organizacioni tim Sajma

Montenegro orienteering teamKajakaski klub Moraca na Sajmu prirode i sportova u prirodiOrganizacioni tim NOSS3Aktivnosti u prirodi Vladimir Miletic

Nemate pravo da postavite komentar