01
Thu, Oct

Izvještaji sa akcija
Prva "Winter Adventure Race" Bjelasica - 2015 ispunila je očekivinja organizatora i učesnika. Planina Bjelasica pokazala je sve svoje ljepote ali i surovost i opaznosti koje krije.
 
Prva "Winter Adventure Race" Bjelasica - 2015 ispunila je očekivinja organizatora i učesnika. Planina Bjelasica pokazala je sve svoje ljepote ali i surovost i opaznosti koje krije.
 
Zekova glavapripreme za W A RACESa skijališta na Jezerinama krenuli smo oko 8:15h i po toplom i sunčanom vremenu posle 1.15 minuta hoda na krpljama, nordijskim i turno skijama stigli do planinarskog doma Vranjak, gdje smo napravili kraću pauzu.
 
Nakon toga uslijedio je uspon na Troglavu koji je zbog zaleđenog snijega zadavao probleme skijašima. Na Troglavi smo imali jak vjetar koji nas je pratio cijelim putem preko Zekove i Crne Glave i nazad do doma. Posebno je bio jak na završnom usponu na Crnu Glavu, a jedini period zatišja bio je dio puta kod izvora Biogradske rijeke.

Na zadovoljstvo svih 36 učesnika iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine u subotu nije bilo oblaka, a pogled na vrhove: Bjelasice, Komova, Prokletija, Durmitora... ostavljao je  bez daha!

Sa vrha

Sjeverne strane planine, njeni dugi, strmi i široki kuloari pravi su raj za free style skijaše i bordere.  Posljednji učesnici su stigli u dom Vranjak oko 18h časova kada je počela večera, druženje, dodjela zahvalnica učesnicima i prijateljima koji su pomogli manifestaciju.

Boris Celebic

- Ove godine trka je bila revijalnog karaktera, sa ciljem da se provjeri odabrana ruta, uoče njene prednosti i mane, što smo zahvaljujuci sugestijama učesnika u potpunosti uspjeli, tako da nas naredne godine čeka nova, atraktivnija ruta i pravi takmičarski izazovi. - rekao je za naš portal Boris Čelebić, član planinarskog kluba "Visokogorci Crne Gore" kao organizator manifestacije.

 Posebnu zahvalnost, dodaje Čelebić, dugujemo našim prijateljima iz PK "Bjelasica", na logističkoj podršci u organizaciji maratona, toploj i domaćinskoj dobrodošlici i srdačnosti s kojom su nas dočekali u svom domu na Vranjaku.

 

Maraton na Bjelasici podržali su i : Turistička organizacija Kolašina, Društvo prijatelja Kolašina, Crveni Krst Kolašin, Skijalište "Jezerene Kolašin 1450", Apartmani Mirović, Apartmani Jovanović i Carlsberg Montenegro

Na kraju druzenje Visokogorci CG
Lijepi nema shtoWinter Adventure Race preko leda
Winter Adventure Race siroki plan
 
i po noci lednoj cuj orle cuj sokole