16
Tue, Apr

Herbarijum

 

Ako tražite prirodna, "uradi sam" rješenja za svjež, blistav ten i njegovanu kožu, evo nekoliko predloga. Sve što vam je potrebno je dobri, stari med.

 

Ako tražite prirodna, "uradi sam" rješenja za svjež, blistav ten i njegovanu kožu, evo nekoliko predloga. Sve što vam je potrebno je dobri, stari med.

medDermatolozi kažu da med čini čuda za kožu zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima i visokom sadržaju antioksidanata.

Med je prirodno antibakterijsko sredstvo, tako da ubrzava povlačenje bubuljica, bogat je antioksidantima, tako da usporava pojavu prvih znakova starenja, hidrira i umiruje kožu, tako da ten postaje svjež i blistav, i otvara pore, tako da ih je lakše očistiti.

"Uradi sama" - maska za lice

Jedna od najjednostavnijih "uradi sam" preporuka - na vlažno lice nanesite kružnim pokretima tanak sloj meda i ostavite ga da odstoji pola sata. Zatim ga nježno isperite mlakom vodom. Primjetićete da se ispira lako, lakše nego kupovne maske za lice, ostavljajući kožu nježnom i hidriranom.

Tretman protiv bubuljica

Pokušajte da se otarasite dosadnih bubuljica medom. Uobičajena sredstva protiv bubuljica isušuju kožu. Umjesto toga, nanesite uveče na problematično mjesto tanak sloj meda, i ujutru će bubuljica sigurno biti manje uočljiva zahvaljujući antibakterisjkim svojstvima meda. Ako želite da pojačate efekat, možete pomješati malo meda sa esencijalnim uljem čajevca ili lavande.

MED1Sredstvo za skidanje šminke

Iako ne bi trebalo da ga koristite za uklanjanje šminke sa osjetljive kože oko očiju, med možete da upotrebite za skidanje šminke sa ostatka lica. Med dodajte u vaše omiljeno ulje (pokušajte kombinaciju sa kokosovim uljem ili uljem jojobe), tako da dobijete smesu nalik balzamu. Vatom natopljenom ovim domaćim sredstvom za skidanje šminke nežno masirajte lice. Skinućete šminku, a lice će vam biti nahranjeno i hidrirano.

"Uradi sama" sredstvo za piling

Jednom ili dva puta nedeljno možete uraditi nježan piling kože smjesom koju ćete napraviti kombinujući dva dijela meda i jedan dio sode bikarbone.

Soda bikarbona pružiće vam lagani piling, a med će umiriti kožu i učiniti je glatkom. Ovo domaće sredstvo za piling možete koristiti od glave do pete, dakle, na licu i tijelu.

Kupka sa medom

Ako vam je koža suva i sklona iritaciji, med će vam pomoći. Dodajte dvije šolje meda u kadu, i lješkarite i uživajte. Kad vam dosadi, uzmite malo sode bikarbone na dlan, dodajte malo "medene vode", i uradite brzinski piling kože na laktovima i stopalima. Koža će biti nahranjena i hidrirana na prirodan način, bez hemije, prenosi Mondo.

 

Nemate pravo da postavite komentar