18
Sat, May

Aktuelno

Sa 19 godina osvojila najveće vrhove svijeta...

Sa 19 godina osvojila najveće vrhove svijeta...

AkonkagvuDenaliDevetnaestogodišnjoj Japanki Marin Minamija nedostaje samo da osvoji Sjeverni pol i tako postane najmlađa osoba koja se popela na najviše vrhove na svim kontinentima i stigla na oba pola.

Porodica Marin Minamije, koja je djetinjstvo provela u Maleziji, Šangaju i Hongkongu, bila je iznenađena kada se djevojka odlučila na ove poduhvate budući da niko u familiji nije imao slična interesovanja.

ElbrusMarin sada studira političke nauke i ekonomiju u u Tokiju, a strast za osvajanje vrhova otkrila je sa 13 godina, tokom školske ekskurzije.

KilimandžaroU to vrijeme je sa porodicom živjela u Hongkongu i išla u školu u kojoj su učenici komunicirali preko fejstajma čak i za vrijeme boravka u školi.

KošćuškoJednog dana đaci su otišli na planinarenje i za Marin je to, kako kaže, bilo "osvježenje"  -  komunicirali su u stvarnom životu, koristeći analogne karte i kompase.

VinsonMarin, koja se do tada bavila sportom  -  plivanjem, jahanjem, odbojkom, prvo je krenula u osvajanje vrhova u Nepalu i na Tibet.

Trenirajući za nove poduhvate, Marin se za godinu i po dana popela na Akonkagvu, Kilimandžaro, masiv Vinson, vrh Košćuško, Elbrus, Everest i Denali.

Marin kaže da joj je nateže bilo penjanje na Elbrus u Rusiji.

Osvojila 7 vrhovaIako je vrh na 5.642 metara nadmorske visine trebalo da bude među lakšim poduhvatima, mlada alpinistkinja kaže da je bilo izuzetno teško zbog loših meteorosloških uslova.

Marin, koja će 20 godina napuniti 20. decembra, sledeću ekspediciju planira za april 2017. godine, na Sjevernom polu. Posle toga, iako za sebe tvrdi da nije avanturistkinja, kaže da bi voljela da jedrilicom oplovi svijet.

 
  Beta

 

Nemate pravo da postavite komentar