27
Sat, Apr

Aktuelno

Sa Visećeg mosta ili Njegoševog parka kajakaše, koji treniraju na Morači gađaju kamenicama,  dešavalo se da ih i pogode, ali su prošli bez težih povreda.

Sa Visećeg mosta ili Njegoševog parka kajakaše, koji treniraju na Morači gađaju kamenicama,  dešavalo se da ih i pogode, ali su prošli bez težih povreda.

FOTO: Filip ROGANOVIC/VijestiTo je „Vijestima” potrdio iz   Kajakaškog kluba „Morača” Goran Furundžić i roditelji djece koja se voze rijekom.

Furundžić je kazao da su nekoliko puta apelovali  da ne gađaju kajakaše, ali da nije bilo efekta.

“To se redovno dešava u jutarnjim časovima, kada imamo trening, gađaju nas sa mosta đaci, a kamenice dolijeću i iz parka, ali ne vidimo ko od tamo to radi. Njima je to možda interesantno i izgleda kao šala, ali je izuzetno opasno i može doći do opasnih i neželjenih posljedica”, istakao je Furundžić.

On je kazao da su zbog toga djeca prinuđena da nose kacige, kako bi se zaštitila od eventualnog udara kamenice.

“Taj dio Morače su mirne vode, za koje nije potrebna kaciga, ali preventive radi kajakaši ih stalno  nose kada tuda prolaze. Dešavalo se da kamen djecu pogodi u tijelo, zadobiju modrice, ne smijem ni da pomislim šta bi se desilo da pogode nekog u glavu. Pogađali su kamenom često kajak”, kazao je Furundžić.

moraca kajak

aktivnosti2On je rekao da pretpostavlja da djeca koja gađaju bježe sa časova, jer njihov trening je kada su časovi u toku.

 “I pored našeg opreza, dešava se da ne možemo da reagujemo brzo i da izbjegnemo kamenicu. Apelujem ponovo da to ne rade, nadam se da će shvatiti da je to veoma opasno”, kazao je Furundžić.

Roditelj jednog od kajakaša, kazao je da je bio šokiran kada je od djeteta čuo da ih gađaju kamenjem.

“Ne mogu da shvatim te koji gađaju odozgo, pa oni bukvalno ugrožavaju živote kajakaša. Ovih dana ću podnijeti prijavu policiji zbog toga. Ako su to učenici  nekih od škola, kroz razgovor sa nadležnima iz njihove obrazovne ustanove, možda se može nešto učiniti da to više ne rade”, kazao je roditelj. 

 

Nemate pravo da postavite komentar