25
Thu, Apr

U svijetu

Ako volite zimske čarolije, onda je ovo hotel koji obavezno morate da posjetite.

Ako volite zimske čarolije, onda je ovo hotel koji obavezno morate da posjetite.

IgloHotel Kakslauttanen u planinskom području Sariselka u finsIglo2koj Laponiji, otvoren 2010. godine, specijalno je dizajniran da bi svojim gostima omogućio uživanje u polarnoj svjetlosti (Aurori borealis). Izdvojeni dio hotela zapravo je malo selo sačinjeno od 20 kućica u obliku staklenih igloa.

Čitav kompleks se nalazi u predivnom zimskom ambijentu, totalno nezagađenom, okružen četinarskom šumom, u srcu magičnog Arktičkog kruga, sa pogledom na fantastično zvjezdano nebo i igru polarne svjetlosti, koja se u čitavoj Finskoj najbolje vidi upravo iz ovog mjesta.

Iglo3Iglo4Pored staklenih igloa, hotelski kompleks obuhvata i 40 brvnara kao i 20 igloa od snijega. 

Stakleni igloi su napravljeni od termalnog stakla i rezultat su brižljivih proučavanja savremenih materijala, pa se nikada neće desiti da se pojave smrzotine ili kondenzacija na staklu, već ćete imati najkristalniji pogled iz svog kreveta na zvjezdano nebo i Auroru borealis, koja se najčešće pojavljuje malo prije ponoći od novembra do marta. 

U igloima je temperatura uvijek u prosjeku standardne sobne temperature ( 21° C) i u njima može da boravi najviše 6 osoba.

Iglo5Iglo6

Smeštajne jedinice sadrže sopstvenu saunu, kamin, čajnu kuhinju i spavaću sobu sa staklenim krovom.

Svi igloi imaju luksuzne krevete i sopstveni toalet (od mlečnog neprozirnog stakla), dok su tuševi zajednički.

Nažalost, iako se Aurora najbolje vidi od septembra do aprila jer se leti ne vidi zbog svijetlog neba i ponoćnog sunca, ako iznajmite ovaj iglo na jednu noć, niko vam ne može garantovati da će se te noći Aurora i pojaviti jer to zavisi od oblačnosti, magnetne aktivnosti, položaja Sunca i drugih faktora.

 

Nemate pravo da postavite komentar