19
Fri, Apr

Ostali sportovi

 

„Roccabella“ je prva jedrilica koja je preksinoć stigla na cilj u Porto Montenegro u sklopu prve etape pete regate „Hiljadu ostrva“ (Thousand Islands Race) od Rijeke do Tivta.

 

„Roccabella“ je prva jedrilica koja je preksinoć stigla na cilj u Porto Montenegro u sklopu prve etape pete regate „Hiljadu ostrva“ (Thousand Islands Race) od Rijeke do Tivta.

regataregata1Ova austrijska jedrilica sa skiperom Edgarom Salmanisom prejedrila je 277 milja i stigla je na cilj u vremenu od 54 sata, 41 minut i 15 sekundi.  Nakon „Tatjane“ koja je prije tri godine osvojila treće mjesto sa tivatskim jedriličarima, na ovoj regati u prvoj etapi opet učestvuju Tivćani sa brodom „Selena“, jedinim učesnikom iz Crne Gore. Šestočlanu posadu Jana Radan, Jeremija Kurbanović, Predrag Kočović, Matija Grabić, Milan Vasić i kapetan Rian Pilepčić. Jedrilica je registrovana u Jahting klubu Porto Montenegro, koji i sponzoriše ovu jedriličarsku „reprezentaciju“ na regati.

tivat regataregata3U akvatorijumu Bokokotorskog zaliva, juče je održana i mala regata pod nazivom „Hiljadu ostrva +2“, u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro, kada su jedriličari iz Tivta imali prilike da jedre sa učesnicima međunarodne jadranske regate, oko dva bokeška ostrva. Dodjela nagrada pobjednicima i koktel za učesnike, medije i goste, za prvu etapu velike regate „Hiljadu ostrva“ i regate „Hiljadu ostrva +2“, održana je sinoć na bazenu Lido Mar u Porto Montenegru. Flota će takmičenje nastaviti u četvrtak 21. septembra u obratnom smjeru, od Tivta prema Rijeci na istom kursu. Lista učesnika od 11 regatnih tima iz Austrije, Čilea, Hrvatske, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Slovenije, Slovačke i Crne Gore, samo je potvrda koliko je ova regata izazov najboljim svjetskim jedriličarima.

Razlog nesumnjivo jedan od najpoželjnijih kurseva za navigacijske regate, živopisnost regatnog polja među jadranskim ostrvima, kao i privlačnost starta i cilja – prestižna luka u Rijeci i marina za superjahte i nautičko naselje Porto Montenegro kao jedinstveno na Jadranu. Krstaši će proći između više od 1.000 jadranskih ostrva, među kojima su i ostrva Unije, Susak, Premuda, Kornat, Vis, Lastovo i Sveti Andrija. 

Vijesti

 

Nemate pravo da postavite komentar