16
Tue, Apr

Ostali sportovi

Znate da je krajnje vrijeme da počnete da vježbate, ali ne znate šta? Teretana, joga, pilates, ples…?

Znate da je krajnje vrijeme da počnete da vježbate, ali ne znate šta? Teretana, joga, pilates, ples…?

biciklo3Ponuda je velika i raznovrsna, ali koju god da izaberete, imaćete termine za vježbanje, bićete u društvu nepoznatih osoba, i naravno, moraćete da platite.

Trčanje vam baš i nije bliska varijanta. E, pa, postoji vježbanje koje će spojiti sve što vam treba, i još će vam uštedjeti novac, a to je vožnja bicikla!

Vožnjo, bicikla aktivirate sve mišiće na tijelu, a možeta ga voziti kad god poželite, kada idete u trgovinu, na posao, popodnevni odmor u prirodi…

Evo nekoliko razloga zbog kojih bi trebali ozbiljno razmisliti da postanete biciklista:

biciklo2Gubitak kilograma. Biciklizam je izvrsna aerobna vježba koja pospješuje potrošnju kalorija.

Povećava izdržljivost. Biciklizam zahtjeva puno snage i izdržljivosti. Kako polako povećavate dužinu i savladavate vožnju, vaša izdržljivost se povećava.

Povećava kapacitet pluća. Vožnja biciklom tjera vaša pluća da više rade i tako se povećava njihov kapacitet.

bicikloDobar je za koljena. Biciklizam je najbolja vježba za koljena. Ako redovno vozite bicikl, nećete imati bolove u zglobovima i imaćete vrlo fleksibilna koljena.

Oblikuje trbušnjake. Kada vozite bicikl, često se saginjete i ispravljate, u zavisnosti od terena. Osim toga, na taj način održavate ravnotežu. Možda niste znali, ali ovo je idealna vježba za vaše trbušnjake.

Oblikuje noge. Biciklizam je najbolja vježba za noge, čak i bolja od čučnjeva. Biciklizam zahtjeva puno napora od vaših mišića nogu. Tako ih tonirate i jačate.

Zdrav je za srce. Kada vozite bicikl, vi pumpate svježu krv u srce, podstičete cirkulaciju i srce vam bolje radi.

Dobar je protiv stresa. Kada vježbate na otvorenom, tj. kada vozite bicikl, osjećate se slobodno, udišete više kiseonika i raspoloženje vam se popravlja.

Štedi novac. Osim što je dobra vježba, biciklizam je način prevoza. Dakle, ako vozite bicikl od kuće do radnog mjesta i nazad, možete da uštedite.

 

Nemate pravo da postavite komentar