29
Mon, Apr

Najave akcija

U nedjelju 18.12.2022. god. sa početkom u 10:00 h na platou ispred Titove vile u Igalu održaće se Biciklijada Ćirovom trasom na relaciji Igalo-Zelenika.

U nedjelju 18.12.2022. god. sa početkom u 10:00 h na platou ispred Titove vile u Igalu održaće se Biciklijada Ćirovom trasom na relaciji Igalo-Zelenika.

 

Ćiro 22Ova Biciklijada je jedna od aktivnosti projekta „Cross-border Thematic Tourism Destination: Old Narrow Gauge Railway ĆIRO” (ĆIRO II), Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina -Crna Gora.

Kako navode organizatori staza će biti 7km i time pogodna za učešće različitih biciklista po pitanju starosti, kategorija, licenciranja sa ispravnim drumskim, gradskim ili brdskim biciklom.

Za prvih 50 učesnika obezbjeđeni su startni paketi.

Prijave i podjela paketa će se vršiti u nedelju 18.12.2022.god. od 9:00 h do 10:00 časova na platou ispred Titove vile u Igalu, Obala Nikole Kovačevića.

Prijavljenim učesnicima biće omogućeno okrepljenje na startu i tokom biciklijade, vožnja uz pratnju vodiča sa pauzama ispred stare željezničke stanice u gradskoj luci Škver kao i ispred Vagona u Zelenici gdje će biti organizovana multimedijalna prezentacija stare uskotračne željeznice kao i zakuska za sve prisutne.

Organizatori ističu da će tokom trajanja biciklijade biti osigurana pratnja komunalne policije i hitne pomoći.

Ovom prilikom se mole svi budući učesnici da se ponašaju u skladu sa pravilima u saobraćaju.

Triatlon klub Herceg NoviAgencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog pozivaju sve zainteresovane da se priključe ovom događanju koji je besplatan za sve učesnike. Za one koji nemaju svoje biciklo, Agencija je obezbjedila 10 bicikala koje će se moći koristiti tokom biciklijade, a nabavljeni su kroz projekat. Potrebno se najaviti najkasnije do petka 10.12.2022.god. na telefon 069 088 662 kako bi se izvršila rezervacija bicikla.

Kao glavni cilj projekta ističe se jačanje i diverzifikacija turističke ponude Hercegovine, Dubrovačko-neretvanske županije i Bokokotorskog zaliva kroz razvoj zajedničke tematsko-turističke destinacije: Stare uskotračne željeznice ĆIRO.

Projekat ĆIRO II je proširio postojeću infrastrukturu biciklističke staze i stvorio nove turističke sadržaje (pump track, mountain bike park, vidikovac, promo-video, mobilna aplikacija sa biciklističkim rutama kroz ove tri regije, obuka lokalnim pružaocima usluga da primjenjuju bike-friendly standarde i kontrolu kvaliteta u cikloturizmu.)

R.D.

Nemate pravo da postavite komentar