18
Thu, Jul

Izvještaji sa akcija

Planinarski klub "Lisa" je 25. i 26. septembra izveo akciju Sinjajevina - Durmitor.

Planinarski klub "Lisa" je 25. i 26. septembra izveo akciju Sinjajevina - Durmitor.

Clanovi PK Lise na prevoju Sedlo

Tom prilikom naš gost bio je član planinarskog kluba iz Njemačke, Martin.
U srijedu oko 7 časova krenuli smo iz Podgorice ka Kolašinu i Gornjem Lipovu. Nakon 2 sata vožnje stigli smo do početne tačke naše prve ture. Ostavili smo auta i oko 9 časova krenuli ka vrhu Torna (Babji zub) jedan od ljepših vrhova Sinjajevine. Vrijeme je bilo odlično tako smo za samo 3 sata već bili na vrhu.

Nakon silaska sa vrha, kolima smo produžili za Žabljak. Stigli smo oko 8 sati i smjestili se u Bungalove, i ako je bilo kasno, a mi po malo umorni to nas nije spriječilo da napravimo nezaboravno druženje uz Rose vino i razne kuhinjske specijalitete koji su bili pravo iznenadjenje pojedinih učesnika :)

Obzirom na predhodnu noć nismo ranili, pa smo na prevoj Sedlo stigli oko 10 časova. Međutim, zbog velikog vjetra i česte promjene vremena odustali smo od prvobitnog plana da se popne Bobotov kuk. Odlučili smo da se popnemo na Sedlenu gredu, do koje nam je trebalo upola manje vremena i tako izbjegnemo loše vrijeme koje se spremalo. Ubrzo smo krenuli ka vrhu, ali ne svi, jer je nekima u startu vjetar "ohladio" volju za planinarenjem. Do vrha i nazad ostavili smo dva sata i vrlo brzo našli smo se opet u Bungalovima sa "viškom" vremena.

i na kraju rostiljObzirom na ambijent i dobro raspoloženje odmah je sve bilo jasno - roštilj! :)
Posle dužeg uživanja vratili smo se za Podgoricu.

Usput smo obišli i neka znamenja kao i Manastir Moraču.

Planinarski klub "Lisa"

Logo planinarski klub LISA 3

Nemate pravo da postavite komentar