19
Fri, Apr

Izvještaji sa akcija

 

Sedamdesetak Pljevljaka učestvovalo je u biciklijadi koju je po treći put organizovala Opština Pljevlja i Biciklistički klub Pljevlja.

 

Sedamdesetak Pljevljaka učestvovalo je u biciklijadi koju je po treći put organizovala Opština Pljevlja i Biciklistički klub Pljevlja.

BICIKLIJADA3BICIKLIJADA34Među učesnicima bio je i predsjednik Opštine Mirko Đačić.

Biciklisti su oko deset sati krenuli ispred zgrade Opštine, a krajnje odredište bila je rijeka Voloder, udaljena dvadesetak kilometara od grada. Opština je obezbijedila sendviče i vodu, a o bezbjednosti učesnika brinula se policija i ekipa hitne pomoći.

Direktor Turističke organizacije u Pljevljima Dragiša Sokić kazao je da će uvijek podržavati manifestacije ovakvog tipa iz više razloga.

BICIKLIJADABICIKLIJADA1“Biciklizam je odlika urbanih sredina i odlika razvijenog stepena posebno ekološke svijesti. Biciklo je ekološko prevozno sredstvo čijim korišćenjem ne ugrožavamo dodatno životnu sredinu. Naravno tu su i zdravi stilovi života i poželjna fizička aktivnost. Sledeći razlog je turističko propagandni . Vi na ovaj način promovišete turističke potencijale naše opštine promovišete neke neotkrivene predjele za obične posjetioce grada”, rekao je Sokić pozdravljajući bicikliste.

Kazao je da na području opštine Pljevlja ima 11 markiranih biciklističkih staza ukupne dužine preko 250 kilometara.

“Taj potencijal I segment turističke ponude nije dovoljno iskorišćen a nadam se da ćemo u saradnji sa vama u narednom periodu uraditi mnogo više na valorizaciji tog turističkog resursa”, rekao je Sokić. Istakao je da Pljevljima nedostaje klub planinskog biciklizma koji bi radio na promociji planinskog turizma.

Bicikliste je pozdravio I predsjednik Opštine, a posebno Gorana Cerovića državnog prvaka u brdsko planinskom biciklizmu koji je učestvovao u pljevaljskoj biciklijadi.

Vijesti/Foto: Goran Malidžan

Nemate pravo da postavite komentar