20
Sat, Apr

Izvještaji sa akcija

Podgorički park Ćemovsko polje obogaćen je sa još 100 novih sadnica drveća, u sklopu akcije koju su danas organizovali Hemomont, Hemofarm Fondacija i Glavni grad Podgorica.

Podgorički park Ćemovsko polje obogaćen je sa još 100 novih sadnica drveća, u sklopu akcije koju su danas organizovali Hemomont, Hemofarm Fondacija i Glavni grad Podgorica.

SADNICE2

Kako navode iz Hemofarma posađene su vrste koje uspijevaju na ovom području među kojima su i javor, jasen, brusenecija, čempres, ligustrum i bagrem, čime je nastavljena zelena akcija koju su prošle godine započeli navedeni subjekti.

Prve sadnice su zasadili generalni direktor Hemofarma Ronald Seeliger, gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović, ministar zdravlja Kenan 

Hrapović i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović. Pored njih, akciji se tradicionalno pridružilo 50 zaposlenih kompanije Hemomont, koji su sa svojom djecom učestvovali u sadnji, kao i glumica Dubravka Drakić.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović zahvalio je Hemomontu i Hemofarm Fondaciji na još jednoj donaciji i posvećenosti ozelenjavanju Podgorice.

SADNICE3

„Kao ekološka država, u obavezi smo da čuvamo životnu sredinu i vodimo brigu o njoj, jer tako vodimo računa o budućnosti. U prethodnom periodu, u Glavnom gradu posvetili smo se očuvanju svakog dijela zelene površine i stvaranju novih. Stvorili smo 35 hektara novih zelenih površina i posadili, sa današnjom akcijom, preko 1.600 stabala u poslednje dvije godine“, naveo je Stijepović.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Seliger zahvalio se učesnicima zelene akcije i ukazao na potrebu o podizanju svijesti o očuvanju životne sredine.

SADNICE

 “Današnja akcija ozelenjavanja Ćemovskog polja nastavak je obilježavanja Dana naše planete i nastavak prošlogodišnje akcije, u kojoj smo takođe posadili 100 stabala. Naša odgovornost počinje brigom o najbližoj okolini. Danas je dobar dan da mijenjamo svijet i zato hajde da počnemo“, poručio je Seeliger.

Akciju je podržalo i Ministarstvo zdravlja, čija je jedna od važnih strategija promovisanje zdravih stilova života.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović pozvao je da se ovakvi projekti razvijaju i u drugim gradovima.

 Prisutne je pozdravio i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, koji je kazao da Podgorica ima ogromno bogatstvo na zelenim obodima grada i apelovao na građane da pomognu vrijednim ljudima iz preduzeća Zelenilo, koji ulažu velike napore da grad održe zelenim.

Prema procjenama, dva stabla prosječne visine za godinu obezbjeđuju dovoljno kiseonika za četvoročlanu porodicu.

Kroz dvije akcije Hemomonta, Hemofarm Fondacije i Glavnog grada Ćemovsko polje je obogaćeno sa ukupno 200 stabala i sada postaje nova zelena oaza u Podgorici.

CDM

 

Nemate pravo da postavite komentar