26
Fri, Apr

Izvještaji sa akcija

 

Svjetska nedjelja Zelene gradnje 2016.

 

Svjetska nedjelja Zelene gradnje 2016.


Ulcinsjka rivijera Ada BojanaOve godine 100 GBCs širom  svijeta šalje poruku - PROMIJENITE SVOJ POGLED! Mi smo upravo to uradili i otišli  na Adu Bojanu u veliku Zelenu ekspediciju od 21. do 24. septembra.

Ekspediciju je organizovala nevladina organizacija Krug iz Londona, koja je pozvala domaće i međunarodne govonike, aktiviste i inspirisane pojedince da govore o probemima sa kojima se svijet danas suocava, kako bi razgovarali i pronasli sto više raspoloživih rješenja.

Pogledajte OVDJE 

U petak 30. septembra,   a za proslavu nedjelje Zelene gradnje, Crna Gora GBC i NVO Nasa akcija iz Kotora, organizovali su posjetu  i team building sjednicu tokom koje su posjetili Akademiju za urbane i ekološke inženjeringe u Podgorici.

Untitled 1

 

Osnivač akademije, gospođa Aleksandrina Vujačić, održala je kratku prezentaciju o lokalnoj inicijativi i njene aktivnosti, što je uključivalo praktične primjere zelene gradnje, kao što su kotlovi za grijanje vode na suncu, izgradnju raketne peći i ostalih umjetničkih ostvarenja iz otpada.

Nadalje, GBC ME trenutno sprovodi projekat Zelene gradnje u  obrazovanju, gdje je   ponuđen besplatan kurs  za 35 inženjera, arhitekata i drugih građevinskih stručnjaka iz lokalnih opština, privatnih malih i srednjih poduzeća, nevladinih organizacija i studenata.

GBC ME je zahvalan njemačkoj ambasadi u Podgorici za podršku ovom projektu.Završna faza projekta je Zelena gradnja - izložba koja će se održati ovog decembra, gdje će se predstaviti Crna Gora u budućnosti.

 

Nemate pravo da postavite komentar