14
Fri, Jun

Herbarijum

 

Ananas možda baš i nije najpopularnije voće kod nas, ali nakon što su brojna istraživanja dokazala koliko je djelotvoran u borbi protiv mnogih bolesti, kao i da je jedan od najvećih saveznika u nastojanju da imamo lijepu kožu, možda se stvari malo i promijene.

 

Ananas možda baš i nije najpopularnije voće kod nas, ali nakon što su brojna istraživanja dokazala koliko je djelotvoran u borbi protiv mnogih bolesti, kao i da je jedan od najvećih saveznika u nastojanju da imamo lijepu kožu, možda se stvari malo i promijene.sok od ananasa receptU međuvremenu, upravo je ova voćka postala zvijezda mnogih kozmetičkih preparata, pogotovo u anticelulitnim linijama, jer sadrži brojne enzime koji pomažu detoksikaciji organizma i boljoj cirkulaciji.

Poznato je da je ananas pun vode i vlakana koji stimulišu rad bubrega i crijeva, dakle bolju probavu i brži rad metabolizma.

To znači i trošenje masnih naslaga pa je stoga, savjetuju nutricionisti, ananas nezaobilazan na jelovniku kada želimo da skinemo višak kilograma, ali se i riješimo celulita.

Moćni sastojak!

Ovo voće sadrži gotovo sve vitamine, kao i 16 različitih minerala,  te se smatra jednim od najzdravijih prirodnih ljekova.

ananas

Ono što ananas čini jednim od najboljih prirodnih „ljekova“ jeste izuzetno visok udio bromelina - čudotovornog enzima koji djeluje na razgradnju (probavu) bjelančevina u tijelu, stimuliše rad crijeva i bubrege i na taj način podstiče uspješno uklanjanje viška tečnosti iz tijela.

A upravo je to ključno kod celulita, koji i nastaje kao posljedica slabe cirkulacije.

Osim toga, zahvaljujući vlaknima, brzo „aktivira“ osjećaj sitosti, što je (pored, naravno, vježbanja) najbolji put ka vitkijoj figuri.

Najbolji dio u čitavoj priči jeste podatak da ananas njeguje kožu podjednako djelotvorno i spolja i iznutra.

Pomaže joj da održi vlažnost, čisti je i regeneriše, a pritom još i dokazano usporava starenje, jer je bogat vitaminom C.

Upravo zahvaljujući obilju vitamina, preporučuje se i za jačanje imuniteta, kao i u borbi protiv negativnih posljedica stresa, što u prevodu znači da nas čini opuštenijima i srećnijima, prenosi Dnevnik.

 

Nemate pravo da postavite komentar