26
Fri, Apr

Herbarijum

 

Ako namjeravate da ostavite jutarnju kafu i dan započnete nečim zdravijim, sljedeći napici mogu da posluže kao kvalitetan izbor.

 

Ako namjeravate da ostavite jutarnju kafu i dan započnete nečim zdravijim, sljedeći napici mogu da posluže kao kvalitetan izbor.

mate cajChia semenke upotreba u ishrani i lekovitostMate čaj 

Ovaj čaj potiče iz Južne Amerike. Sadrži veću dozu kofeina i antioksidansa od zelenog čaja, tako da je sjajna zamjena za kafu. Dodajte mu limuna, meda i ako želite mlijeka, i uživajte u svom novom jutarnjem napitku. 

Voda s kokosom i chia sjemenkama 

Čija sjemenke su bogate vlaknima i omega 3 kiselinama, što znači da ćete svoje tijelo snabdjeti velikom količinom energije. Ako sjemenke pomješate s kokosovom vodom, pronašli ste dobitnu kombinaciju. 

maxresdefaultmaca ili mleveni zeleni cajTopla voda s limunom 

O ovoj kombinaciji pohvale su napisane već mnogo puta. Ukratko, topla voda s limunom pomaže vašem tijelu, podstiče rad metabolizma i daje vam više snage. 

Mača čaj 

"Novi zeleni čaj", kako ga nazivaju, zapravo je poboljšana japanska verzija zelenog čaja. Ono što je kod njega posebno jeste da dolazi u vidu zelenog praha koji se dobija mljevenjem lišća čaja. Snažan je antioksidans. 

Caj od maslačkacaj crni za kosuČaj od maslačka 

Vjerovatno najsličniji kafi, ovaj čaj doslovno čini čuda za tijelo. Odličan je za kožu i kosu. 

Crni čaj 

Od svih gore nabrojanih, do crnog čaja je najlakše doći, a on je definitivno sjajna stvar ujutro. Uživajte u njemu uz dodatak male količine mlijeka, i osjećajte se poput pravog Engleza, prenosi B92.

 

Nemate pravo da postavite komentar