17
Wed, Apr

Herbarijum

Našem organizmu, kako bi funkcionisao na najbolji način je potrebno ono što u prirodi već postoji.

Našem organizmu, kako bi funkcionisao na najbolji način je potrebno ono što u prirodi već postoji.

bobicasto voce cijelaZato je veoma važno da redovno jedemo voće i povrće.

Kada je u pitanju voće – ono uglavnom sadrži vitamine i druge zdrave i hranljive supstance koje su potrebne našem tijelu. Međutim, postoji jedno voće koje se izdvaja od ostalih!

Poznato je da bobičasto voće u sebi sadrži mnoge zdrave sastojke, ali najzdravije od svog bobičastog voća je malina!

maline cinija 768x514Malina rješava mnoge zdravstvene probleme

Osim što je veoma hranljiva, malina se uspješno bori i protiv mnogih zdravstvenih tegoba: uspešno skida povišenu temperaturu, čisti žuč, pospješuje izbacivanje pijeska iz bubrega, jača imunitet i srce, a krvnu sliku dovodi u normalu.

Njeguje kožu

Osim što pomaže prilikom otklanjanja i ublažavanja određenih zdravstvenih tegoba, malina je veoma korisna i prilikom negovanja kože, posebno masne i problematične. Sa dodatkom odgovarajućeg biljnog ulja – može da čini masku za suvu, osjetljivu, zrelu i oštećenu kožu, a s obzirom na to da je bogta vitaminom C i elaginskom kiselinom – malina može da obezbijedi hemijski i mehanički piling, a služi i za izbjeljivanje tena.

  Umiruje, čisti i okrepljuje

Upravo je ovo sve moguće uz samo jednu biljku! Ako iskoristite izgnječene plodove maline za masažu tijela – dobićete okrepljujući tretman, zahvaljujući čemu ćete sjemenkama malina mehanički otkloniti izumrle ćelije epiderma i regenerisati i nahraniti kožu. U isto vrijeme, prijatan miris ovog voća djeluje smirujuće na ceo organizam i otklanja posljedice stresa i nervoze.

 

 

Nemate pravo da postavite komentar