15
Sat, Jun

Aktuelno

Obavještavamo Vas da je kajakaški klub "Morača" u poslao naša dva mlada kajakaša na kontinentalni ICF TIP trening kamp na Matki u Skoplju.

Obavještavamo Vas da je kajakaški klub "Morača" u poslao naša dva mlada kajakaša na kontinentalni ICF TIP trening kamp na Matki u Skoplju.

Kajakasi kamp Makedonija KK MoracaKamp počeo 28. marta i trajaće do 5. aprila 2015.godine. TIP je "Canoe Slalom Talent Identification Program", a organizuje ga ICF Međunarodna Kanu Federacija.

Program se organizuje već nekoliko godina. Jedan od osnovih ciljeva programa je razvoj mladih talentovanih kajakaša kako bi dostigli tehnički nivo sa kojim mogu ispuniti norme za učešće na Olimpijskim igrama.

O veličini i značaju kampa dovoljno govori činjenica da će učešće uzeti 69 sportista iz 28 zemalja sa 5 kontinenata. Treneri na kampu su bivši kajakaši sa renomeom na svijetskom nivou: Ognjen Barzinski (MKD) – Ariane Herde (GER) – Lucas Hives (FRA).

Zvaničnu pozivnicu za učešće na kampu dobili smo od TIP kordinatora gospodina Pierrick Gosselin-a.

Nikola Kavaja KK Moraca TIP kamp SkopjeOvo je prvi put u istoriji kajakaškog sporta da će kajakaši iz Crne Gore uzeti učešće u tom ili sličnom programu.

Koliko će to značiti samim kajakašima, još više će značiti razvoju kajakaškog sporta u Crnoj Gori na čemu godinama radimo sa velikim entuzijazmom.

Učesnici kampa i predstavnici naše zemlje su kajakaši: Marija Mia Bulatović i Nikola Kavaja.

Kajakaški klub "Morača"

Logo Kajakaski klub Moraca

Nikola Kavaja KK Moraca TIP kamp Skopje Crna Gora

 

 

 

 

 

 

 

Nemate pravo da postavite komentar