19
Fri, Apr

Aktuelno

 

Najveća je razlika između morske i kuhinjske soli u tome što kuhinjska sušenjem na više od 650 stepeni Celzijusa mijenja svoju hemijsku strukturu pa ne sadrži potrebne elemente i minerale kao prirodna so.

 

Najveća je razlika između morske i kuhinjske soli u tome što kuhinjska sušenjem na više od 650 stepeni Celzijusa mijenja svoju hemijsku strukturu pa ne sadrži potrebne elemente i minerale kao prirodna so.

sooooU morskoj soli, uz natrijumov hlorid, nalazimo osamdesetak različitih elemenata u tragovima poput kalijuma, magnezijuma i mangana, zato će ona učiniti čuda za vaše zdravlje, kožu i kosu.

1. Morska so je alkalizator koji pomaže u balansiranju nivoa kiseline u tijelu te tako uklanja potencijalne rizike fatalnih bolesti.

2. Može ojačati imunološki sistem, a tada tijelo postaje otpornije na razne autoimmune bolesti poput gripe, alergije i sl.

3. Ima značajne efekte na kardiovaskularni sistem. Naučnici su dokazali da redovno uzimanje morske soli raspršene u vodi može znatno da smanji nivo lošeg holesterola u tijelu. Takođe, drži krvni pritisak pod kontrolom i normalizuje nepravilan rad srca.

4. Poremećaji metabolizma, poput dijabetesa, mogu se uspješno tretirati i liječiti morskom solju jer ona pomaže u smanjenju nivoa šećera u krvi.

5. Više od 20 posto natrijuma u našem tijelu nakuplja se u kostima, koje se, pak, oštećuju zbog nedostatka minerala u krvi i tjelesnim tečnostima. Dodavanjem morske soli u ishranu možete izbjeći i usporiti osteoporozu.

6. Morska so takođe je korisna za sistem za disanje, a minerali i oligoelementi te strukturni dijelovi algi koje sadrži morska voda pomažu u oporavku sluznice. Morska voda ima blagi antiseptički i antibakterijski efekat, što se pripisuje ionima kalcijuma i magnezijuma.

Morska so upotreba lekovitost i cena

7. Dobar je izvor kalijuma (koji olakšava funkcionisanje mišićnih vlakana), pa morska so tako blagotvorno djeluje na grčeve.

8. Morska so se smatra prirodnim pročišćivačem krvi. Sadrži veliku količinu vitamina C koji djeluje kao antioksidans i uništava slobodne radikale. Magnezijum, pak, omogućava efikasno djelovanje antioksidansa. Tako morska sol omogućava detoksikaciju ćelija kože apsorbujući sve otrovne tvari iz njih.

9. Kako so izvlači toksine iz tijela, koža postaje meka i zdrava. Zato kupke s morskom solju mogu poboljšati njen tonus. Takva će kupka potaknuti i izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprječava nakupljanje suvišne tekućine, pa koža postaje čvršća, glađa i zdravija.

10. Morska so puna je vitamina i minerala od vitalne važnosti za pravilnu ishranu ćelija. Te hranjive tvari mogu poboljšati ćelijski metabolizam (izmjenu supstanci i energije), održavati tkivo hidratizovanim, podstaknuti cirkulaciju na samoj površini kože te povećati snagu ćelijske membrane.

11. Kalcijum pomaže u čišćenju začepljenih pora na koži.

12. Morska so idealna je kao prirodni piling kože jer njena tekstura pomaže u uklanjanju gornjeg sloja odumrlih ćelija kože.

13. Prirodni je lijek za masnu kosu. Morska so može apsorbovati višak ulja iz vaših uvojaka čineći ih glatkim i lijepim.

14. Uz pomoć mnogih minerala prisutnih u morskoj soli, kosa će dobiti željeni volumen, a vaši će uvojci s lakoćom poskakivati. Štaviše, morska so može pružiti dovoljno hranjivih supstanci folikulima, koje će učiniti mekšima.

15. Morska so izvrsna je u borbi protiv peruti. Djeluje direktno na kožu i spriječava njenu suvoću, prenosi Zadovoljna.

 

Nemate pravo da postavite komentar