23
Tue, Apr

Aktuelno

 

Sjutra će biti izvršeno poribljavanje Slanog jezera konzumnom pastrmkom, a sredstva su obezbijedili Sportsko ribolovni klub (SRK) „Nikšić“ i Elektroprivreda. Poribljavanje ostalih jezera biće obavljeno kad se za to stvore uslovi.

 

Sjutra će biti izvršeno poribljavanje Slanog jezera konzumnom pastrmkom, a sredstva su obezbijedili Sportsko ribolovni klub (SRK) „Nikšić“ i Elektroprivreda. Poribljavanje ostalih jezera biće obavljeno kad se za to stvore uslovi.

slano jezeroNedavno je održana Skupština kluba na kojoj su za predsjednika i potpredsjednika skupštine izabrani Ranko Vuksanović i Mile Goranović, dok je Slobodan Banović postavljen za predsjednika Upravnog odbora, a za članove su izabrani Rada Koprivica, Slobodan Vučinić, Božidar Krsmanović, Vitomir Magovčević, Predrag Zeković, NebojišaVukićević, Radovan Dragnić i Miodrag Karadžić.

Skupština je donijela odluku da visina dozvola za ovu godinu bude na nivou prošlogodišnjih -  40 eura za seniore, 20 za omladince, dok će pioniri i dame plaćati po deset eura, kolika je cijena i dnevne dozvole.

Dozvole se mogu kupiti u prostorijama kluba, dok se dnevna dozvola može platiti kod čuvarske službe.

slano jezero1

Na Upravnom odboru poseban akcenat je stavljen na zadatke i obaveze čuvarske službe koja će na svim vodama pojačano vršiti kontrolu u narednom periodu. U prethodnom periodu procesuirano je  šest prijava protiv krivolovaca od čega su trojica kažnjena sa po tri mjeseca zatvorske kazne.

 

„Rijetko koje područje u Crnoj Gori, pa i šire, može se pohvaliti različitim ribolovnim destinacijama  kao područje opštine Nikšić koje je izuzetno bogato vodenim površinama gdje su uz rijeku Zetu za pritokama značajne akumulacije Slano, Krupac, Liverovići, Grahovsko jezero i dio Bilećkog jezera“, ističu iz SRK „Nikšić“.

Krupac, Slano i Liverovići postali su prepoznati, ističu iz kluba, po velikom broju ribljih vrsta, a zadnjih godina je dominantan šaran, a zabilježeni su primjerci i preko 15 kilograma.

„Pored toga akumulacije su postale poznate i kao turistička mjesta, omiljena za rekeativce, pa pozivamo sve zaljubljenike u prirodu da zaborave tekuće probleme i izađu iz gradskih gužvi, da provedu što više vremena na čistom vazduhu i osjete užitak kad se na udici nađe kapitalni primjerak“, pozvali su nikšićki ribolovci.

(Vijesti)

Nemate pravo da postavite komentar