28
Thu, May

Aktuelno

 

Snijeg je prekrio pustinjska područja u Saudijskoj Arabiji, kada su temperature u nekim dijelovima zemlje pale ispod nule, što se rijetko dešava u ovoj bliskoistočnoj državi.

 

Snijeg je prekrio pustinjska područja u Saudijskoj Arabiji, kada su temperature u nekim dijelovima zemlje pale ispod nule, što se rijetko dešava u ovoj bliskoistočnoj državi. saudijska arabija snijeg 670x377snijegNiske temperature i snijeg nisu uobičajeni za centralna i sjeverozapadna područja Saudijske Arabije, gdje dnevne temperature dostižu 20 stepeni celzija, čak i u novembru. 

Neki stanovnici su se obradovali snježnom pokrivaču te su na društvenim mrežama objavljivali fotografije igre u snijegu. 

Jedan od korisnika socijalnih mreža je napisao da je vrijeme "tako evropsko", dok je drugi objavio fotografiju kako pravi Snješka Bjelića. 

Objavljen je i video u kojem se jedan Saudijac kliza niz cestu prekrivenu snijegom.

Ipak, vozači nisu bili toliko sigurni na klizavim ulicama, te se na jednoj fotografiji može vidjeti puno automobila koji stoje pored ceste. 

Međutim, kako pišu agencije, Saudijce koji su se tako zabavljali kada je snijeg pao u januaru 2015, osudili su neki imami nazvavši takvo ponašanje "antiislamskim". 

Snijeg je počeo padati kada se temperatura u regiji Al-Jawf spustila tri stepena ispod nule, a u sjevernoj provinciji Al-Quryat ispod jedan stepen, pišu saudijski mediji.