19
Fri, Apr

Aktuelno

 

Član slovenačke ekipe Ptuj Matej Kostanjevec individualno i ekipno Rusija 1 juniori, najbolji su takmičari juče završenog Jadranskog kupa u padobranstvu na barskom stadionu Topolica.

 

Član slovenačke ekipe Ptuj Matej Kostanjevec individualno i ekipno Rusija 1 juniori, najbolji su takmičari juče završenog Jadranskog kupa u padobranstvu na barskom stadionu Topolica.

Screenshot 2Zbog lošeg vremena u petak kada je zvanično otvoren, zbog problema sa helikopterom u subotu, takmičari su skakali samo juče i to po dva skoka, jer zbog fudbalske utakmice koja je zakazana za rano popodne na istom stadionu, nisu imali vremena da odskaču standardna četiri skoka.

U pojedinačnoj konkurenciji, drugi i treći bili su Timur Kamitov iz tima Rusija1 juniori i Sergej Trošev iz tima Individual, a ekipno, Internacional i Ptuj.

Najbolje plasirani domaći takmilčar bio je Saša Dragojević iz podgoričkog kluba “Špiro Mugoša”.

Medalje najboljima uručio je glavni sudija Nenad Kuzmanović iz Srbije.

U organizaciji Aero kluba Podgorica, Padobranskog kluba Titograd i Nevladine organizacije Centar za vazduhoplovnu edukaciju, na Kupu su nastupili 36 padobranaca u ekipama Podgorica i Špiro Mugoša iz Crne Gore, Arhistratig iz Srbije, Rusija 1 juniori, Ingušetija, Individual, Ptuj, Banja Luka iz Republike Srpske i Kumanovo iz Makedonije.

Oni su se takmičili u disciplini skok na cilj sa visine od hiljadu metara na padobranski elektronski disk poluprečnika 15 centimetara.

Centar popularne „palačinke“ koji donosi nula kaznenih bodova, prečnika je dva centimetra, a svaki centimetar udaljenosti od cilja donosio je kazneni bod.

Pobjednik je padobranac koji sakupi najmanje negativnih poena.

Tradicionalno nadmetanje najboljih padobranaca ovog dijela Evrope započeto je 1957. godine u Tivtu, a Bar je domaćin od devedesetih godina prošlog vijeka. 

(Vijesti)

Nemate pravo da postavite komentar