18
Thu, Jul

Ostali sportovi

Još jedna u nizu akcija ! Ovog puta dio Putokaz tima - Pava Savićević i Slaven Raspopović krenuli su na kajak turu dugu 300 kilometara.

Još jedna u nizu akcija ! Ovog puta dio Putokaz tima - Pava Savićević i Slaven Raspopović krenuli su na kajak turu dugu 300 kilometara.

KAYAK MONTENEGRO TOUR
Poslednje pripreme pred start KAYAK MONTENEGRO TOUREkspedicija „KAYAK MONTENEGRO TOUR“ pokrenuta je u cilju promovisanja prirode i sportova u prirodi kao osnovnog zadatka našeg magazina i web portala. Takođe, cilj nam je da ovim putem ukažemo na značaj očuvanja voda i zaštite životne sredine, kao i na turistički potencijal naše države.

Već duže planirana ekspediacija startovala je danas oko 18 časova sa gradske plaže u Danilovgradu. Ovaj mladi ali iskusni tim krenuo je na turu tokom koje planiraju da pređu veći dio vodenih tokova Crne Gore. 

RUTA KAYAK MONTENEGRO TOUR,,KAYAK MONTENEGRO TOUR“ je jedinstvena regata ovog tipa koja će se po prvi put održati u Crnoj Gori, zahvatajući teritoriju 2 države (manjim dijelom Albaniju u dužini od 26km), povezujući 3 rijeke, Skadarsko jezero sa Jadranskim morem,  predstavlja najdužu plovnu maršutu u našoj državi.  Kajakom niz rijeku Zetu, Moraču, preko Skadarskog jezera do Skadra, zatim rijekom Bojanom do mora, a nakon toga cijelom našom Jadranskom obalom i Zalivom do Kotora.

Tura nije zamišljena kao trka te se s toga neće puno mjeriti vrijeme, već količina uživanja u prirodi i ovom izuzetnom sportu. Sa obzirom na dužinu ture predviđena su i mjesta za kampovanje. To su uglavnom mjesta, odnosno plaže koje su našem timu već poznate ali i biće i onih po prvi put.

Na našem portalu možete pratiti turu kao i fotografije koje će nam učesnici slati zavisno od tehničkih mogućnosti i dostupnosti.

Ukoliko želite da date podršku našem timu na bilo koji način, pridružite im se na nekoj dionici, kampujete na istoj plaži ili imate neku ideju koja bi im pomogla u ovom napornom poduhvatu javite se redakciji na mail - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Ekspediciju su podržali Republički zavod za urbanizam i projektovanje i Old Town Hostel.

Ostaje još samo da poželimo srećan put i mirno more... jezero i rijeke. :)

Putokaz

KAYAK MONTENEGRO TOURPava Savicevic i Slaven Raspopovic KAYAK MONTENEGRO TOURPodrsku dao Republicki zavod za urbanizam i projektovanjeKAYAK MONTENEGRO TOUR moze da pocne

 

Nemate pravo da postavite komentar