14
Fri, Jun

Postoji pregršt planinarskih staza širom sijetu koje ćete željeti da savladate i pređete, ali, takođe postoje opasne, zastrašujuće i ludačke staze od kojih će vam se krv slediti u žilama, ako nijeste pripremljeni.

Vašoj pažnji danas preporučujemo tekst o 10 najvećih rijeka Balkana.

Dugi i bezmjerno duboki kanjoni su svojevrsna čuda, isklesana rukom prirode. Neki su nadaleko čuveni, kao što je Veliki kanjon u Arizoni, a drugi, možda i veći, nijesu, kao što je slučaj sa kanjonima na Tibetu, u Himalajima, koji nijesu pristupačni pa se i ne uzimaju u obzir! U našoj zemlji nalazi se drugi po veličini kanjon na svijetu, kanjon rijeke Tare!

Zoo

Mrmoti su jedna od 14 vrsta džinovskih vjeverica koje se nalaze prvenstveno na teritoriji Sjeverne Amerike i Evroazije.

Zoo

Aljaski malamut je velika rasa psa koja je prvobitno bila uzgajana zbog svoje snage i izdržljivosti za vuču teških tereta. Sličan je drugim arktičkim rasama kao što su haski, špic, grenlandski pas, kanadski eskimski pas, sibirski haski i samojed.

Zoo

Ostrvo Rotnest blizu Perta u Australiji je primarni dom kuoke, vrste tobolčara (lat.Setonik brachiurus).

 

Tokom hladnijih dana koji nam dolaze ljudski organizmi su pod mnogobrojnim zdravstvenim iskušenjima pa bi trebalo povesti računa o dovoljnom unosu zdravih supstanci, prije svega misleći na zadovoljavanje potreba organizma za vitaminima i mineralima.

 

Ovu biljčicu sigurno ste vidjeli na poljima - raste kao korov, a pažnju svakog pogleda privlači neobičnom nijansom svijetloplave boje.

 

Ukoliko mislite da začini služe samo za poboljšanje ukusa hrane, varate se.

Jako je bitno kako jedemo pri trošenju energije u sportovima u prirodi. Hranu treba rasporediti na doručak, ručak, užine i večeru s tim da na turu nikada ne idemo sa punim stomakom, tj. za doručak jedite malo, a za ručak i večeru obimno i dosta.

21. marta počinje proljeće, dajemo vam jedan zanimljivi tekst o dobijanju vode iz stabala!

Na kampovanjim se uglavnom priprema hrana bez dezerta.