18
Thu, Jul

10 naj

Mačke se baš ne “otvaraju kao knjige”. One su tajanstvene životinje, a ove činjenice možda ni vi niste znali. Mislite da poznajete svog ljubimca? Provjerite!

Mačke se baš ne “otvaraju kao knjige”. One su tajanstvene životinje, a ove činjenice možda ni vi niste znali. Mislite da poznajete svog ljubimca? Provjerite!

dve macke1. Mačke za tren oka pređu iz dubokog sna u potpuno budno stanje. Naime, tokom 70 posto sna, mačja čula bilježe zvuke i mirise, pa se začas probude na zvuk plijena, ili zvuk otvaranja konzerve… 

funny cat photos wallpaper hd

2. Mačke “vole” očima! Kada mačka polako zatvara i otvara oči, to je znak duboke ljubavi. Ako trepnete i ona vam odgovori, znači da vas maca smatra prijateljem. 

MACKA3. Mačke su jedine životinje koje nisu spomenute u Bibliji. Neki smatraju da je to zbog toga što su stari Egipćani obožavali mačke, dok drugi smatraju da se spominju, ali kao lavovi. 

MACKE14. One ne osjećaju slatko. Istraživanja su pokazala da, iako su domaće mačke mesožderi, njihovi receptori ukusa ne osjećaju slatke molekule. To ih čini drugačijim od ostalih sisara. 

5. Mačje predenje ima moć liječenja – kako njih samih tako i drugih. 

sasto macke predu 620x3506. Mačke mogu da proizvedu više od 100 različitih vokalizacija, dok psi mogu mogu izvesti samo 10. 

7. Nikada ne treba davati mački mliječne proizvode. Iako izgleda da ga vole, odrasle mačke zapravo ne mogu da vare mlijeko. 

8. Mačke mogu preživjeti spoljašnju temperaturu i do 56 stepeni, kao i temperature ispod nule. Međutim, mačke mogu patiti od toplotnog udara i hipotermije, baš kao i ljudi. 

9. I mačke se znoje… Ali preko šapa. Uplašena životinja, ili maca kojoj je vruće ostaviće tragove mokrih šapica po podu. 

10. Svaka mačka ima jedinstveni otisak – nosa! Borice na njihovom nosu čine svaku mačju njuškicu jedinstvenom, prenosi Životinje.rs… 

 

Nemate pravo da postavite komentar