01
Fri, Jul

Najave akcija

Red Bull X-Alps, najteža avanturistička trka na svetu, vraća se 2. jula. 2017 kao osmo izdanje.

Red Bull X-Alps, najteža avanturistička trka na svetu, vraća se 2. jula. 2017 kao osmo izdanje.

Red Bull X AlpsmaxresdefaultPočevši od Salcburga, 32 sportista ( i 21 nacionalnosti) trkaće se na ruti koja pravolinijski ima rastojanje od 1.138 kilometara počevši od Alpa pa sve do svog finiša u Monaku.

Do Monaka stižu preko 7 tačaka u 7 različitih zemalja, uključujući i tačku u Sloveniji koja je po prvi put uključena u istoriji Red Bull Ks-Alps. Tokom godina, trka je privukla neke od najvećih svjetskih avanturista i pogurala ih ih do svojih granica izdržljivosti.

maxresdefaultzRedBull X Alps 03Ova trka ne zahtijeva ne samo vještinu vrhunskih pilota paraglajdera , već i ekstremnu fizičku izdržljivost, jer će se sportisti kretati preko 100 kilometara dnevno i i menjati i do 1000 metara nadmorske visine dok lete. Putujući samo pješice ili paraglajderom, svaki njihov pokret se prati naprednom Live Tracking tehnologijom i emituje se na milion ljudi.

Uz stalno mijenjanje vremenskih uslova taktičko planiranje je isto toliko važno koliko i ekstremna izdržljivost koja je potrebna za učešće u ovoj trci. Iz tog razloga, svaki sportista ima podršku svog tima koji mu pomaže u strategiji, ishrani i svemu ostalom. Uloga navijača je izuzetno važna - zaista su ovo neuobičajeni sportski heroji.