24
Sat, Sep

Najave akcija

 

Ove subote ostajemo u Crnoj Gori i vodimo vas na jednu od najljepših i najprijatnijih tura – idemo na Vrmac.

 

Ove subote ostajemo u Crnoj Gori i vodimo vas na jednu od najljepših i najprijatnijih tura – idemo na Vrmac.

SECRET0415 europe kotor montenegroOčekuje nas prelijep sunčan dan bez vjetra sa temperaturom do 18 stepeni. :) Idealno vrijeme da još malo obiđemo primorje i uživamo u čarima rane jeseni.

Vrmac obiluje gotovo najljepšim pješačkim stazama koje se izdižu odmah iznad morske pjene. Čuvar Boke Kotorske koji se izdiže iznad dva zaliva uvijek će vas rado ugostiti, jer se pitomina ovog kraja ističe u svakom njegovom uglu. Sa koje god strane mu prišli, jednako ćete uživati, jer vas ka jugozapadu očekuje Tivatski zaliv, dok ka sjeverozapadu i sjeveroistoku plijene Risanski i Kotorski zaliv, ograđeni liticama Orjena i Lovćena, koje gotovo vertikalno zaranjaju u more.

Uspon počinjemo iz Kotora. Idemo kroz gustu borovu šumu do starog makadamskog puta, odakle nastavljamo dalje do vrha Sveti Ilija na 766 mnv. To je ujedno i najviši vrh Vrmca. Na vrhu ćemo napraviti dužu pauzu za meditaciju i fotografisanje i uživati u fantastičnom pogledu na Boku. :) Nakon te pauze vraćamo se nazad u Kotor istim putem, gdje će nas čekati bus.

14671119 992744777502579 460193204171205138 nUkupno trajanje ture (do vrha i nazad) je oko 5 sati. 
Težina ture: Laka.

Polazak je u subotu, 29.oktobra u 08h ujutru ispred Filozofskog fakulteta u Nikšiću, a povratak istog dana oko 20h.

Cijena: 10 EUR i uključuje prevoz Nikšić – Kotor-Nikšić i usluge vodiča.

Vodič: Ivana Krivokapić

Ponijeti: udobnu obuću za planinarenje, adekvatnu odjeću, zaštitu od sunca, toplu jaknu, nešto hrane i slatkiša, vodu (2L).

Za sve informacije o izletu i planu puta možete nas kontaktirati putem poruke na stranici ili pozivom na broj 069837784.

Facebook: Sveti Ilija, Vrmac (766 mnv)