01
Mon, Jun

Najave akcija

 

Zbog velikog oduševljenja prilikom prošle posjete, ovog vikenda vas opet vodimo u Nacionalni park Thethi u Albaniji da vidimo kako izgleda i u jesenjim bojama! 

 

Zbog velikog oduševljenja prilikom prošle posjete, ovog vikenda vas opet vodimo u Nacionalni park Thethi u Albaniji da vidimo kako izgleda i u jesenjim bojama! 


guest house thethi background 2 1024x768Nacionalni Park Thethi se nalazi u Albanskim Alpima – Prokletijama i zauzima površinu od 2630 hektara. Udaljen je 70 km od Skadra i odlikuje ga nekoliko planinskih vrhova viših od 2500 metara nadmorske visine. Kroz Nacionalni Park Thethi protiče rijeka Theth, bogata planinskom pastrmkom. Vodopad Gruna je posebno zanimljiv. Planinski obronci su veoma strmi, zbog temperaturnih promjena i sniježnih padavina tokom većeg dijela godine, što je uticalo na stvaranje raznovrsnih planinskih rasjeda. Dolina Theth je nastala kretanjem lednika, a posebno je impresivan njen sjeverni dio. Ovi teški klimatski uslovi su tokom godina stvorili strme planine sa kojih se pružaju veličanstvene panorame. Takođe, park Thethi obiluje hrastovom šumom i raznovrsnim životinjskim svijetom. Najimpresivniji djelovi Nacionalnog Parka Theth su rogobatni planinski vrhovi Radoines (2570m), Arapit (2217m), Paplukës (2569m), Alisë (2471m) i drugi. Thethi je turističko-alpinistički region i najvažniji planinarski centar sjeverne Albanije. Na području Nacionalnog Parka Theth i u njegovoj okolini se nalazi oko 170 pećina i polupećina, od kojih 10 pećina ima međunarodni značaj. Najljepše i najznačajnije pećine Nacionalnog Parka Theth su Rratheve i Harapi pećine. Tokom našeg dvodnevnog boravka planiramo obići neke od najljepših predjela u Thethiju.

14591734 985147184929005 7277542471604541179 n

Polazak je u subotu, 22. oktobra u 9 ujutru ispred Filozofskog fakulteta u Nikšiću, a povratak je u nedjelju, 23. oktobra u večernjim časovima. 

Ukupna cijena izleta je 50 EUR i uključuje: prevoz Nikšić-Thethi-Nikšić, prevoz džipovima do vile, smještaj u vili Bujtina Polia, tri obroka (subota večera, nedjelja doručak i ručak), vodiče i fotografije. 

Ponijeti: lična dokumenta, udobnu obuću za planinarenje, adekvatnu odjeću, zaštitu od sunca, nešto laganije hrane (sendviče, suvo voće, grickalice), vodu.

Za sve informacije o izletu i planu puta možete nas kontaktirati putem poruke na stranici, pozivom na broj +382 67 220 233 ili putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. 

Broj mjesta je ograničen. 

Pridruži nam se i budi dio ekipe! 

Facebook: Vikend u Nacionalnom parku Thethi vol. 2